Hirdetés
Archivum

Hétvégén kupadöntõznek Lengyelországban:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezik Krakkóban a Lengyel Kupa négyes döntõjét. A favorit a házigazda Wisla Krakow.

Három Euroliga csapattal szombaton és vasárnap kerül sor a Lengyel Kupa négyes döntõjére a Wisla Krakow sok nagy csatát megélt csarnokában. Felemás helyzetben várják a csapatok a hétvégi eseményt. Az Euroliga nyolcas döntõjére készülõ házigazda toronymagas favoritnak tûnik, de eközben a Polkowicének és a címvédõ Lotos Gdyniának is szinte az egyetlen esélye a kupadöntõben van, hogy trófeát nyerjenek idén.

A Wisla Krakow – bár évek az európai elithez tartozik és kiváló kerettel dolgozhat Jose Ignacio Hernandez – 2009 óta nem tud odaérni a Lengyel Kupára. Ennek az oka a Lotos Gdynia, amely kétszer is megtréfálta a Visztula-partiakat. A Gdynia a Polkowicéhez hasonlóan ugyanis úgy számolt eddig (és idén is), hogy a szezon végén egy több meccses párharcban esélyük sem lehet a krakkói alakulat ellen, de egy-egy találkozón legyõzhetik a jelenlegi legerõsebb lengyel gárdát.
 

Az elõdöntõk beosztása a címvédõnek kedvez. Az egyik ágon ugyanis a Wisla Krakow a CCC Polkowicével találkozik, míg a Gdyniára a mezõny egyetlen nem Euroligás gárdája az Energa Toruñ vár. A Wisla Krakow és a Polkowice összecsapása azért is pikáns, mert Jose Ignacio Hernandez csapata mindössze egy vereséget szenvedett az idei évben hazai porondon és azt 71-65 arányban december 17-én éppen a Polkowicétõl.

Azóta a rangadó óta sok minden változott, a Polkowice Jentel Lavender és Agnieszka Bibrzycka megszerzésével eredt a nagy rivális nyomába, míg a krakkóiak válaszul csak a lengyel mérkõzésekre Taj McWilliams-Franklint szerezték meg. A szombati elõdöntõ után tehát már jóval okosabbak leszünk, de nem szabad elfelejteni, hogy kupagyõztest a vasárnapi finálé után avatnak. És ahhoz lesz egy-két szava a Gdyniának vagy a Toruñnak is.

A kupadöntõ programja
Március 3., szombat
Wis³a Can-Pack Kraków – CCC Polkowice 15:30
Lotos Gdynia – Energa Toruñ 17:45

Március 4., vasárnap
Döntõ 17:45

Az elmúlt 5 év gyõztesei
2011: Lotos Gdynia
2010: Lotos Gdynia
2009: Wis³a Can-Pack Kraków
2008: Lotos PKO BP Gdynia
2007: Lotos Gdynia
 

Hirdetés