Hirdetés
Archivum

Hétvégén kupagyõztest avatnak a csehek:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdõdött a Cseh Kupa hatos döntõje. A torna legnagyobb esélyese a hazai porondon még veretlen USK Praha.

Csehországban hatos döntõt rendeznek, ami azt jelenti, hogy az USK Praha és a Brno kiemelt, csütörtökön azért mérkõztek a csapatok, hogy pénteken elõdöntõt játszhassanak a két Euroligás alakulattal.

A csütörtöki negyeddöntõk során a V© Praha 71-62 arányban verte a Kara Trutnov alakulatát, míg a másik ágon a Hradec Králové 92-67-re átgázolt a második számú brnói csapaton a Valosun Brnón. Ennek megfelelõen az elõdöntõk során V© Praha – Frisco Brno és USK Praha – Hradec Králové találkozókra kerül sor pénteken este.

A kupa legnagyobb esélyese az USK Praha. Ilyenkor jönne a szokásos szerkesztõi fordulattal élve, hogy „de” és fel kellene sorolni az ellenérveket, amik a címvédõ fõvárosiak kupagyõzelme ellen szólnak. Ilyenek azonban nincsenek, idén a Brno meggyengülésével kiemelkedik a mezõnybõl az USK Praha. Lubor Blazek gárdája a bajnokságban 22/0-nál tart, azaz még veretlen idén.

A cseh szakvezetõ éppen ezt a dominanciát tartja komoly problémának. A basket.idnes.cz portálnak adott interjújában Blazek arról beszélt, óriási kihívás szinten tartani a keret motivációját, mivel kezdi úgy érezni, hogy a „gyõzelem öröme kiveszni látszik a játékosaiból.” A prágaiak dolgát DeLisha Milton-Jones kisebb sérülése nehezíti, illetve az utazásból adódó fáradság is érzõdhet, mivel csütörtökön délután értek haza Gdyniából. Az ezer sebbõl vérzõ Brnótól ugyanakkor ilyen elõjelek mellett is óriási bravúr lenne, ha szorossá tudnák tenni a finálét.

A Cseh Kupa hatos döntõjének programja

Február 2., csütörtök
Kara Trutnov – V© Praha 62-71
Hradec Králové – Valosun Brno 92-67


Február 3., péntek
13:30 5. helyért: Trutnov – Valosun Brno
16:00 elõdöntõ: V© Praha – Frisco Brno
18:30 elõdöntõ: ZVVZ USK Praha – Hradec


Február 4., szombat
15.30 3. helyért
18.00 Döntõ

Hirdetés