Hirdetés
Európa

Hétvégén Román Kupa Final Four Sepsiszentgyörgyön:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap Sepsiszentgyörgy ad otthont a Román Kupa négyes döntőjének. A legnagyobb esély a házigazda ACS Sepsi-SIC címvédésére mutatkozik.

A Román Kupában úgy hozta a sorsolás, hogy a két legerősebb gárda a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti már a negyeddöntőben összefutott. A Sepsi-SIC a vártnál sokkal simábban kettős győzelemmel, 161-130-as összesítéssel búcsúztatta a visszavágón minimális ellenállást kifejtő legnagyobb hazai kihívóját.  A négyes döntő mezőnyét idén végül két felsőházi (Sepsiszentgyörgy, Arad) és két alsóházi gárda (Kézdivásárhely, Agronomia Bukarest) alkotja.

Az elődöntőben a FCC Baschet Arad – ACS KSE Târgu Secuiesc és CS Agronomia București – ACS Sepsi-SIC párharcok lesznek.

Mindkét párosításban nagy esélyes a felsőházi gárda. Az Arad versenyképes évadot teljesít. A felsőházat jelentő A-csoportban hat győzelem és mindössze négy vereség a mérlege. Február 1-én még a Sepsiszentgyörggyel is tartották a lépést, mindössze 61-50-re maradtak alul. Egy döntő kifejezetten szép ívet ad a szezonjuknak. Meglepetés lenne, ha ezt az ACS KSE Târgu Secuiesc elrontaná. A Sepsiszentgyörgy hazai pályán az Agronomia București ellen nem hibázhat. Sőt, egy elveszített finálé is bombameglepetés lenne. Szerkezetben, minőségben és egyáltalán meccsrutinban olyan mértékben kiemelkednek a mezőnyből, hogy azzal senki nem tudja a lépést tartani.

Menetrend

Február 15., szombat

15:30 FCC Baschet Arad – ACS KSE Târgu Secuiesc
18:00 CS Agronomia București – ACS Sepsi-SIC

Február 16., vasárnap

18:30 Döntő

Hirdetés