Hirdetés
3x3

Hétvégén Svájcban szerepel a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A hétvégén megkezdődik a FIBA 3×3 Women’s Series 2021-es kiírása. A nemzetközi szövetség 3×3-as női versenysorozatának első állomását Svájcban, Mies városában rendezik. Az eseményen az olimpiai selejtezőre készülő magyar válogatott is részt vesz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott hétfőn kezdte a felkészülést. Bach Boglárka, Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Medgyessy Dóra, Papp Dia, Szabó Fanni, Theodoreán Alexandra és Török Ágnes mellé szerdán csatlakozott Cyesha Goree. Károlyi Andrea szövetségi kapitány arról tájékoztatta a lapunkat, hogy a svájci tornán a 2019-es világversenyeken is szereplő négyes, tehát Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Dia és Theodoreán Alexandra szerepel. Károlyi Andrea és Jakab Máté vezette válogatottunk péntek hajnalban kelt útra.

A magyar válogatott szombaton 13 óra 25 perctől Románia ellen debütál. 622 nap után, a 2019-es debreceni Európa-bajnokság negyeddöntőjét követően vív ismét tétmeccset a csapat. “Kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz a játékosoknak újra együtt. Arra számítok, hogy hamar egymásra fognak érezni. Tavaly nyáron ugyan Cyesha nem volt a debreceni edzőtáborban, de a többiek gyorsan felvették a fonalat.” – fogalmazott Károlyi Andrea.

“Jó erőfelmérőnek ígérkezik ez a svájci torna. Nagyon erős csapatok sorakoznak fel és komoly terhelést kapnak a játékosok, mert a három csoportmérkőzést le kell játszani egy nap alatt. Ráadásul a románok, a hollandok és a spanyolok is kiváló játékerőt képviselnek. Ilyen szempontból, tehát a terhelést nézve és a csapat erejének felmérését nézve is hasznos tornára számítok. Ugyanakkor nem kell messzemenő következtetést levonni az eredményekből.” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A Románia elleni nyitómeccset követően szombaton 15 óra 15 perctől Spanyolország lesz a rivális, majd 17 óra 15 perctől Hollandia. A holland csapat olyan szempontból is különleges, hogy Grazban szintén csoportellenfelünk lesz. “Amellett természetesen, hogy az olimpiai selejtezőn résztvevő csapatokat fél szemmel figyeljük, hogy ki milyen kerettel vesz részt és hogy játszik, elsősorban a lányok állapotát nézzük. Fizikális és mentális értelemben is. Játékban csak saját magunkkal kell foglalkozni, mindenre figyelni fogunk, a védekezésünkre, a támadásainkra.” – összegzett Károlyi Andrea.

A csapat hétfőn állt a munkába. A hangulat a korábbi évekhez hasonlóan kiváló. “Keményen dolgoznak a lányok. Élvezik, hogy újra együtt vannak. Öröm velük itt lenni.” – mondta Károlyi Andrea.

A magyar válogatott hétfőn délután érkezik hazai Svájcból és szerda délután folytatódik a munka. Az első másfél nap még Budapesten dolgoznak a játékosok, majd csütörtökön estétől Székesfehérváron. Jövő héten pénteken és szombaton pedig a hazai felkészülési tornára kerül sor az U23-as válogatott és az 5:5 válogatott játékosaiból formált együttesekből.

A magyar válogatott a teljes keretével a csütörtöki edzés után:

Hirdetés