Hirdetés
Archivum

Hétvégén Szlovák Kupa négyes döntõ Pozsonyban:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap rendezik Pozsonyban a Szlovák Kupa négyes döntõjét. Nagy esélyes az MBK Ruzomberok, de a fináléban a Pöstyén vagy a kassai fiatalok is megszorongathatják.

Hosszú idõ után úgy érkezik el a Szlovák Kupa végjátéka, hogy egy ilyen beharangozó összeállítás nem a Good Angels Kosice esélyeinek méltatásával kezdõdik. A kassai profi csapat kiválásával az MBK Ruzomberok lépett elõ elsõ számú favorittá. A rózsahegyiek sokáig veretlenül meneteltek hazai porondon. Éppen február elején a Pöstyén szakította meg ezen jó sorozatukat. Tekintve azonban, hogy az egyik legjobb légiósuk Egle Siksniute nélkül szerepeltek azon a rangadón a rózsahegyiek, ráadásul éppen az Európa Kupa búcsú után igyekeztek rendezni a sorokat, ez egy bõven vállalható vereség volt a részükrõl. A kupában az elõdöntõben várhatóan nem lesz nehéz dolguk, hiszen az SBK Samorin alakulatával mérkõznek. A Somorja nem képvisel a másik három élcsapathoz hasonló játékerõt. Õk már inkább a szlovák mezõny félprofi részének tekinthetõek. Bravúr lenne részükrõl egy szoros eredmény. Igaz, azt is hozzá kell tenni, hogy január végén a Pöstyént például le tudták gyõzni a középszakaszban.

A másik ágon teljesen megjósolhatatlan az elõdöntõ. A rózsahegyiek két üldözõje a Young Angels Ko¹ice és a Pie¹»anské Èajky csap össze. A bajnoki tabellán második helyen álló pöstyéniek már kétszer verték a kassai fiatalokat a bajnoki küzdelmek során. Ugyanakkor az igen hosszúra nyúló, ráadásul kieséssel végzõdõ minszki EWBL-túra után nem lesz egyszerû feladat regenerálódni a hétvégére. A kassai fiatalok Zuzana Zirkova edzõi irányítása mellett bizonyították, hogy kellõen jól képzettek és tehetségesek. Az extra szezonkezdet után most télen ugyan több vereség is becsúszott, de ilyen fiatal kerettel a hullámvölgy megesik. A kupa szépsége viszont az, hogy egy meccsen bármi történhet. Ha tudják hozni azt a szervezettségek, agresszivitást, mint õsszel, akkor meglepetést okozhatnak.


Menetrend

Február 16., szombat
13:00 MBK Ru¾omberok – ©BK ©amorín
15:30 Young Angels Ko¹ice – Pie¹»anské Èajky

Február 17., vasárnap
13:00 Bronzmérkõzés
15:30 Döntõ

Hirdetés