Hirdetés
Archivum

Hétvégén topválogatottak csatája Zaragozában:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap rendezik Zaragozában az Európa-bajnokságot megelõzõ felkészülési idõszak egyik legjobban várt tornáját, melynek nyitó napján Spanyolország – Oroszország és Belgium – Olaszország találkozók lesznek.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Már minden csapat lejátszotta elsõ mérkõzéseit és szinte mindenhol megtörténtek az elsõ kisebb keretszûkítések. A zaragozai házigazda spanyolok szakmai stábja a burgosi torna után María Araujo és Nogaye Lo eddigi edzésmunkáját köszönte meg, de eközben csatlakozott az együtteshez Astou Ndour. Jó hangulatban készülnek, továbbra is a csapat felfrissítésén van a hangsúly. Lucas Mondelo nagyon sokszor elmondja, hogy a legjobbjaik gyakorlatilag tavaly nyár – a VB-felkészülés kezdete – óta megállás nélkül munkában vannak. Ezt pedig nagyon rizikósnak tartja. Burgosban a letteket simán verték, a törökökkel a várakozásoknak megfelelõen egy küzdõs, pontszegény meccset vívtak. Ekkor azért Lucas Mondelo többször elégedetlenkedett.

A spanyolok szombaton az oroszokkal mérkõznek, akik múlt héten a svédek ellen mutatkoztak be. Egy szorosabb és egy nagyon sima meccset vívtak velük. Olaf Lange 14 fõsre szûkítette a keretüket: Albina Razheva és Daria Namok hagyta el az edzõtábort. Zajlik Maria Vadeeva beépítése, aki még úgy is tudott remekelni a svédek ellen, hogy az USA-ból hazatérve igencsak megviselte az idõeltolódás. Az oroszok egy 10 napos túrába kezdtek, hiszen Zaragoza után nem térnek haza. Franciaországban folytatják a felkészülést, ahol jövõ hétvégén szintén vár rájuk egy erõfelmérõ. Lange ezt a 10 napot kiemelten fontosnak nevezte, ahol az elvárása szerint már formálódnia kell a végsõ utazó keretnek és az összjátékok minõségének is.

A másik ágon Belgium és Olaszország mérkõzik. A belgák május végén és június legelején Japánban túráztak. Azóta a legfontosabb hír, hogy nem sikerült Celeste Trahan-Davis honosítását elintézni, így az amerikai játékos el is hagyta az edzõtábort. Visszatért helyére Julie Allemand, aki még sérüléssel bajlódik. Ugyanúgy, ahogy még Ann Wauters és Laure Resimont sem bevethetõ. A csapathoz pénteken érkezett meg Zaragozában az Egyesült Államokból Kim Mestdagh és Emma Meesseman. Õk még szombaton biztosan nem lépnek pályára. A vasárnapi szereplésük attól függ, hogy mennyire sikerül az átállás. Sok tehát a kérdõjel a csapatukban, de egy felkészülési idõszaknak éppen az a feladata, hogy a problémákra megtalálják a megoldást és az Eb-re a rendelkezésre álló erõforrásokból hozzák ki a maximumot. A belgáknak pedig még a meglévõ értékeikkel is az éremszerzés lehet a cél.

Az olaszok múlt héten Ukrajnával mérkõztek, akik ellen egy gyõzelem és egy vereség lett a mérlegük. Cecilia Zandalasini bokasérülése okozta eddig a legnagyobb izgalmakat az edzõtáborukban. A játéka a hétvégén kérdéses. Mellette Valeria Trucco, Laura Spreafico és Elisa Ercoli is sérült. A csapategységet és a játékosok hozzáállását méltatta legutóbbi nyilatkozatában Marco Crespi szövetségi kapitány. Az ukránok ellen Giorgia Sottana többször is megvillantotta klasszisát, de Francesca Dotto és Nicole Romeo teljesítményét is méltatták. Zanadalasini és Sottana mellett éppen õk lehetnek a meccsnyerõ klasszisaik az Eb-n is. Ne felejtsük el, a hétvégén az olaszokat olyan szemmel érdemes követni, hogy egy csoportban vagyunk velük a kontinenstornán.


Program

Június 8., szombat
18:00: Belgium – Olaszország
20:30: Spanyolország – Oroszország

Június 9., vasárnap
18:00: 3. helyért: a szombati vesztesek
20:30: Döntõ: a szombati gyõztesek

Hirdetés