Hirdetés
Archivum

Hiányos összeállításban is elõnyt szerzett az elõdöntõben a DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK 82-73-ra legyõzte a CMB Cargo UNI Gyõr gárdáját az elõdöntõ elsõ mérkõzésén és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓ ITT

Az elmúlt idõszak sérülései után nagy kérdés volt, hogy Maikel Lopez milyen felállásnak szavaz bizalmat az elõdöntõ elsõ meccsén. Végül az ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtõ közönség Czank Tímea, Roneeka Hodges, Tatsiana Likhtarovich, Szécsi Orsolya és Tina Jovanovic ötösének tapsolhatott a feldobáshoz közeledve. Gyõri oldalon nem volt meglepetés, a négy légiós mellett Laklóth Anna kapott helyet a kezdõben. A DVTK kezdte jobban a találkozót, 9-4-nél már gyõri idõkérés miatt állt a játék. A legnagyobb különbséget az elsõ szakaszban 15-6-nál regisztrálhattuk. A negyedet azonban 18-10 után Goree és Laklóth találatai zárták, amivel a vendégek 18-16-ra felzárkóztak.

A második negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Varga Zsófi két tripláját követõen 30-28-nál átvette a vezetést a Gyõr és ekkor Maikel Lopez kért idõt. Távoli dobások jellemezték ezt a periódust: Rasheed és Radocaj hármasa is utat talált a gyûrûbe. A félidõig mindkét oldal 4-4 sikeres triplát jegyzett. Kifejezetten jó ritmusú, szórakoztató mérkõzést láthattunk. A pontgazdag játék a negyed utolsó két percében is folytatódott. Grigalauskyte és Likhtarovich triplaváltása után Horváth Lilla duplája alakította ki a 43-42-es félidei állást. A statisztika arról árulkodott, hogy a Gyõr 16-12-re vezet a lepatatnócsatában. Mindkét szakvezetõnek a magas játékosok faultjai okozhattak problémát, Goree már hármat gyûjtött be, míg Szécsi és Jovanovic 2-2-nél járt.

A harmadik negyedet Jovanovic és Goree találatai vezették fel. A két csapat továbbra is kiegyenlített csatát vívott, de ekkor már jellemzõen 1-3 ponttal a DVTK járt elõrébb és kezében tartotta az irányítást. Az igazi fordulatot a harmadik szakasz hajrája hozta el, amikor 56-55 után Likhtarovich és Czank találataival 7-0-s szériát csinált a DVTK. A játékrészt végül Radocaj duplája zárta le, így alakult ki 30 perc játékot követõen a 63-57-es állás.

A negyedik szakasz elsõ két találatát a Gyõr jegyezte és ezzel 63-61-re módosult az állás. Fordítási esélyei azonban nem voltak a vendégeknek. Idõkérést követõen az extra formát mutató és végül 23 pontot szerzõ Likhtarovich ismét növelte a hazai elõnyt. Ez egy 10-0-s széria kezdete volt, amivel 73-61-re módosult az eredmény. Ebbõl a sorozatból a fehérorosz válogatott klasszisa mellett Szécsi és Jovanovic vette ki a részét. Ez tekinthetõ a mérkõzés döntõ futásának, innentõl már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A vendégek rossz szériáját Grigalauskyte törte meg, de Szécsi hárompontosát követõen így is 80-68-ról érkezett el az utolsó perc. A DVTK keretébõl a korábban kiemelt Likhtarovich mellett Jovanovic szerzett 20, Hodges 13 pontot. A gyõrieknél Varga Zsófi 17, Goree 16 ponttal zárt. Folytatás szerdán.

Eredmény
Aluinvent DVTK – CMB Cargo UNI Gyõr 82-73 (18-16, 25-26, 20-15, 19-16)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az Aluinvent DVTK javára.
 

Statisztika

Hirdetés