Hirdetés
Archivum

Hibákkal tarkított meccsen nyert a Fener Sopronban:

:

Hirdetés

Az Euroliga 11. fordulójában az UNIQA Sopron 69-52-es vereséget szenvedett a Fenerbahce együttesétõl egy sok hibával tarkított mérkõzésen.

Tíz forduló után az Euroliga legjobb mutató rendelkezõ csapata a török Fenerbahce látogatott Sopronba. A török együttest rendszerint elkísérik Ausztriában dolgozó honfitársaik, ezúttal sem volt ez másként, bár a korábbiaknál kisebb tábor érkezett. A mérkõzést Lavender és Quigley egy-egy duplája vezette fel. Az elsõ soproni találatra három és fél percet kellett várni, ekkor Crvendakic értékesített egy büntetõt, míg az elsõ mezõnykosár Simon Zsófi nevéhez fûzõdött. Ezekben a percekben több ziccer kimaradt a mieink részérõl, így 14-7-es hátrányban már Sterbenz Lászlónak kellett idõt kérnie. Végül 10 perc után 18-9-re vezettek a vendégek. A második szakasz elején Határ és Dubei szép megmozdulásai után 20-16-ra felzárkózott a Sopron és mivel a vendégek is rengeteget hibáztak, sokáig úgy nézett ki, hogy 10 pont alatt sikerül tartani a hátrányt. A félidõ utolsó három percébe érkezve Coleman értékesített triplát, amivel 31-21-re módosult az állás. Ciglar és Lelas révén még 31-25-re felkapaszkodott a Sopron, de a folytatást tekintve ez volt a legszorosabb állás. A különbség ezt követõen visszaugrott 10 egységre, majd a félidõt Coleman demoralizáló triplája zárta.

Az elsõ 20 percben elsõsorban a lepattanókban mutatkozott nagy különbség, ami Halvarsson kiválásával teljesen érthetõ, de ezúttal a dobóforma is elmaradt a korábbiaktól. Emellett az eladott labdák száma átlépte a 10-et. A döntõnek a harmadik negyed eleje bizonyult, ekkor Quigley triplát értékesített, majd Lavender ismét megvillant. Ez már a 10. pontja volt az amerikai centernek és másfél perc alatt 43-25-re lépett el a török gárda. Szerencsére a kezdeti rohamokat sikerült megállítani. A sérülés után visszatérõ Zsovár volt eredményes, majd Honti Kata értékesített triplát. 45-32-nél még volt labdája közelebb kerülni a Sopronnak, de ekkor Krnjic nem talált be. A folytatásban egy 8-0-s szériával növelte elõnyét a török alakulat. A harmadik negyed hajrája és a záró szakasz eleje több teljesen felesleges kemény faultot hozott a vendégek részérõl. Ezek során Hollingsworth ki is pontozódott. A záró szakasznak 55-39-rõl vágtak neki a felek. Sok pontatlan megoldás jellemezte a játékot és közel 6 percet kellett várni az elsõ soproni pontra. Ekkor Iva Ciglar talált be. A negyedik negyedben csak a két horvát válogatott Ciglar és Ana Lelas volt eredményes soproni részrõl. A végjátékból egy szép Lelas-tripla érdemel kiemelést. A Sopron 64-43 után 66-50-re felzárkózott, de a lényeges kérdések ekkor már rég eldõltek.

A vége 69-52-es török siker lett. Az biztos, hogy egyik klub sem ezen mérkõzés felvételét fogja a szezon végi összejöveteleken elsõként levetíteni. A Fener nem túl jó játékkal, de saját szempontjából különösebb gond nélkül hozta a kötelezõt. Az UNIQA Sopron pedig teljesítette a tisztes helytállás célját, de ezúttal sok apró hiba csúszott a játékba.

Eredmény
UNIQA Sopron – Fenerbahce SK 52-69 (9-18, 16-20, 14-17, 13-14)

Statisztika

Hirdetés