Hirdetés
Utánpótlás

Hibátlan teljesítménnyel nyertek a nemzetközi tornát az NKA Pécs U16-os lányai:

:

Hirdetés

Hibátlan teljesítménnyel, négyből négy győztes mérkőzéssel, a saját játékukra koncentrálva nyerte meg a Basketgirls X MEL-sorozat szlovákiai tornáját a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs U16-os csapata, amelynek tagjai a tornagyőzelem mellett az egyéni különdíjakra is igazán büszkék lehetnek – írja az NKA Pécs honlapja.

Olasz, lengyel, román és a házigazda szlovák együttesekkel mérte össze tudását az NKA Pécs csapata a legutóbbi négynapos nemzetközi tornán, amelyen a saját játékukat játszva tudtak sikeresek lenni Meszler Balázs tanítványai. A vezetőedző kiemelte, hogy a játék több elemében is szintet tudtak lépni játékosai.

Fontos volt számunkra ez a torna, mert sok játékelemben voltak hiányosságaink, amelyekkel most tudtunk foglalkozni. Mindegyik mérkőzésünkön akkor tudtunk igazán dominálni, amikor csak a saját játékunkra koncentráltunk, így megvolt a kellő agresszivitásunk és sebességünk ahhoz, hogy rövid idő alatt lezárjuk a mérkőzéseket. Ha ki akarok emelni elemeket, melyekben előrébb léptünk, akkor az a mélységi játékunk és a labda nélküli mozgásaink 

mondta a tréner.

Az akadémián kiemelten fontosnak tartják, hogy a növendékeik a nemzetközi mezőnyben is felmérhessék, hol tartanak, illetve tapasztalatot szerezzenek a különböző kosárlabda-kultúrák megismerésével. Ezúttal is rengeteg olyan eseménnyel, élménnyel, szakmai résszel találkozhattak a játékosok a pályán, amely eltér a hazai bajnokságban tapasztaltaktól és ugyanakkor rengeteg fejlődési lehetőséget nyújt.

Nagyon sok inger és információ jut el egy ilyen tornán a játékosokhoz, hiszen minden csapat hoz egy sajátos játékstílust, olyan védekezést, amivel eddig még nem találkoztál, olyan játékvezetői felfogást, ami eltér a hazaitól. Ki kell használni ezeket az ingereket és tovább kell vinni a munkába. Örülök a tornagyőzelemnek, de sokkal jobban a tudatosabb kosárlabdának és annak, hogy rá tudtuk erőltetni az ellenfeleinkre a mi ritmusunkat

– beszélt a nemzetközi porondon tapasztaltakról és azok fontosságáról Meszler Balázs.

Az NKA Pécs eredményei a Basketgirls X MEL-sorozat második fordulójából:

Bologna Basketball Sisters (ITA) – NKA Pécs: 60-75

NKA Pécs – Zaglebie Sosnowiec (POL): 81-55

ACS Smart Basketbal Cluj-Napoca (ROU) – NKA Pécs: 0-20 (44-17-es pécsi vezetésnél az ellenfél edzőjének kiállítása miatt a román csapat levonult a pályáról, így félbeszakadt a meccs)

NKA Pécs – ASK Slávia Trnava (SVK): 93-55

A torna All Star-csapatába választották Ikládi Annát. 

Az NKA Pécs csapatának legjobbja: Puskás Lili. 

A torna MVP-je: Babovics Anja.

Fotók forrása: MEL Basket, Rastislav Novota

Hirdetés