Hirdetés
Archivum

Higgadt végjátékának köszönhetõen 2-0-ra vezet a Brno:

:

Hirdetés

A második félidõben mutatott remek teljesítményének köszönhetõen 2-0-ra vezet a cseh bajnoki döntõben a Brno.

Vasárnap este Prágában került sor a cseh bajnoki finálé második felvonására. A három nyert mérkõzésig tartó párharc 1-0-s Brno vezetésrõl folytatódott, így a fõvárosiak a bajnoki esélyeik megtartásáért léptek pályára.

Az elsõ negyed kiegyenlített játékot hozott, a Brno a veterán McWilliams remeklésének köszönhetõen 1 pontos elõnnyel fordult a második 10 percre. A második negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak az együttesek, ám a 16. percben 38-38-as állásnál átvette a kezdeményezést a hazai alakulat. A Brno elhibázott két támadást, a Prágánál pedig sült egy tripla és reménytelen helyzetbõl beesett egy dupla, így a szünetre jelentõsebb, 6 pontos, 46-40-es hazai vezetés mellett vonultak a csapatok.

A harmadik negyedben nagyot fordult a világ, a Brno két amerikai légiósa a végül 21 pontig jutó McWilliams és a 31 pontnál megálló DeWanna Bonner megvillantotta klasszisát. Remek dobóteljesítményének köszönhetõen Jan Bobrovský gárdája fokozatosan ledolgozta hátrányát és a negyed végére 1 pontra zárkózott fel ellenfele mögé. A mérkõzés ezen szakaszában két fiatal,de nagyon ígéretes brnói játékos, Roman Hejdova és Alena Hanušová is hozzászólt az eseményekhez. A légiósokkal telített parketten a hazai fiatalok üde színfoltot jelentettek.

A negyedik negyedben 5 perccel a rendes játékidõ vége elõtt 75-77-es állásnál vette át a vezetést a Brno, amit aztán a lefújás pillanatáig már ki sem engedett a kezébõl. A végjátékra a prágaiak játéka kapkodóssá vált, megoldásaik rendre nem jöttek be, míg a vendégeknek a leglehetetlenebb helyzetben is sült a kezük. Összességében gyõzött a jobb játékerõt képviselõ és a végjátékban higgadtabb megoldásokat választó Brno, amely így szerdán hazai pályán bajnoki címet ünnepelhet.

Eredmény

ZVVZ USK Praha – Frisco Sika Brno 75:86
(20:21, 26:19, 18:23, 11:23)

A döntõ elsõ mérkõzésérõl készített összeállításunk megtekinthetõ ITT

Hirdetés