Hirdetés
Archivum

Hírek Lengyelországból:

:

Hirdetés

Hétfõn Lengyelországban a nõi kosárlabda kapcsán két fontos bejelentés is történt.

A Lengyel Kosárlabda Szövetség sajtótájékoztatót tartott melyen kiderült, hogy a nõi válogatott szövetségi kapitánya Jacek Winnicki lesz. A rutinos szakember jelenleg a lengyel férfi élvonalban második helyen álló PGE Turow Zgorzelec vezetõedzõje, de a nõi szakág sem ismeretlen számára. 2009-ben és 2010-ben bajnok lett a Lotos Gdynia alakulatával.

Winnicki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy elsõdleges célja kivezetni a válogatottat a 2013-as kontinenstornára. Az Európa-bajnoki selejtezõk során a lengyel nemzeti csapat Montenegró, Szerbia, Svájc és Észtország válogatottjával került egy csoportba. Winnicki február 11-én a lengyel All-Star gála elõtt ül le tárgyalni a játékosokkal.

Eközben hétfõn egy igazolást jelentett be a Wisla Krakow, a szezon végéig szerzõdtették Taj McWilliams-Franklint. A veterán center a Lengyel bajnokságban erõsíti majd február közepétõl az együttest és megszerzése elsõsorban a Polkowice elmúlt heti erõsítéseire jelent választ.

A 41 esztendõs center – aki a napokban jelentette be, hogy a WNBA-ben is vállal még egy szezont – az idei évadot az Elitzur Ramla színeiben kezdte, ahol az Európa Kupában 10.8 pontot és 6.3 lepattanót átlagolt. A második számú kupasorozat címvédõje azonban búcsúzott a nyolcaddöntõben, így Taj McWilliams is szabaddá vált.

Hirdetés