Hirdetés
Archivum

Hivatalos: a magyar válogatott kijutott a 2019-es Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

Immár hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott ott lesz a 2019. június 27. és július 7. között megrendezésre kerülõ szerb-lett közös rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ahogy arról korábban nagy terjedelemben hírt adtunk, a magyar válogatott a selejtezõ-sorozat utolsó fordulójában 56-53-ra alulmaradt Oroszországban. Ez azt jelentette, hogy válogatottunk 4 gyõzelemmel és 2 vereséggel a C-csoport második helyén zárt.

A magyar csapat pontkülönbsége kiemelkedõ +196-os lett, ami a 4/2-es mutatóval rendelkezõ válogatottak között a legmagasabb. Ezt azt jelenti, hogy a mieink bekerültek a hat legjobb csoportmásodik közé és így készülhetnek a kontinenstornára.

A jövõ évi Európa-bajnokság mezõnyét a két házigazda, Szerbia és Lettország mellett Belgium, Csehország, Fehéroroszország, Franciaország, Magyarország, Montenegró, Nagy-Britannia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, Törökország és Ukrajna alkotja. 

A torna csoportjainak sorsolására december 12-én kerül sor Belgrádban. A lebonyolítását tekintve elmondható, hogy a csoportmeccseknek jövõ nyáron a lett fõváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A kontinenstorna végjátékát pedig Belgrádban rendezik.

Hirdetés