Hirdetés
Archivum

Hivatalos a New York Liberty tulajdonosváltása:

:

Hirdetés

Hivatalos közleményben jelentették be a felek, hogy a WNBA és az NBA irányító testülete (Board of Governors) hozzájárult az adásvételhez: ez azt jelenti, hogy a New York Liberty új tulajdonosa a tajvani-kanadai milliárdos Joe Tsai.

Fotó: Twitter.com/NYLiberty

Fotó: Twitter.com/NYLiberty

James Dolan és az MSG Company 14 hónappal ezelõtt, 2017. novemberében jelentette be, hogy szeretné eladni a New York Liberty-t. Azóta több befektetõvel zajlottak tárgyalások. Végül az Alibaba webes piactér egyik alapítója, a tajvani-kanadai milliárdos, Joe Tsai lett a befutó. Az üzletember New York kosárlabda életének ismert szereplõje, többek között a Brooklyn Nets NBA csapatában is 49%-os részesedéssel rendelkezik.

A hivatalos közleményben Tsai hosszasan méltatta a New York Liberty eredményeit. Kiemelte, hogy a helyi sportvilág egyik legbeágyazottabb és legelismertebb klubja. Emellett elkötelezte magát, hogy a WNBA fejlõdéséért is szeretne dolgozni. A Liberty 22 évvel ezõtt a liga egyik alapítója volt. A WNBA történetének elsõ tétmeccsét is õk vívták a Los Angeles Sparks alakulatával. Többek között olyan egyéniségek szerepeltek náluk az idõk folyamán, mint Rebecca Lobo, Teresa Weatherspoon, Becky Hammon, Cappie Pondexter vagy éppen napjainkban Tina Charles.

A New York Liberty az elsõ évben még Westchester-ben a County Centerben rendezi a meccseit. A brooklyn-i Barclays Centerben, ahol a Nets is játszik, egy hosszabb program keretében fognak bemutatkozni. Comm-UNITY Day nevû rendezvényre kerül sor egy késõbb kijelölésre kerülõ idõpontban, ahol a sokszínûséget ünneplik majd. Ezen nap záráraként egy alpaszakasz-meccset már a leendõ új otthonukban, tehát a Barclays Centerben bonyolítanak le.

Hirdetés