Hirdetés
Archivum

Hivatalos a PEAC részvétele az “Adria Ligában”:

:

Hirdetés

Immár vannak kézzelfogható információk a Pécs-PTE PEAC csapatával kapcsolatban. Amit az Eurobasket.com portál megszellõztetett, az immár hivatalossá vált, lesz pécsi csapat az “Adria Ligában”.

Rögtön érdemes is pontosítani: sorozat a köznyelvben Adria Liga néven fut, de ennek semmi köze a nemzetközi szinten elismert neves férfi kosárlabda ligához és éppen ezért az elmúlt évadban már ezt az elnevezést nem használhatták a nõi csapatok küzdelmeire. A sorozat hivatalos neve M®RKL – Meðunarodna ¾enska regionalna ko¹arka¹ka liga, ahogy az a hivatalos oldalukon is olvasható.

Az elnevezéssel kapcsolatos ellentmondásokon túl mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a eurobasket.com portálon megjelent sajtóhír nem a liga hivatalos közleménye volt. Éppen ezért az ottani szerkesztõk pontatlansága miatt kerülhetett bele tévesen a „Pécs 2010”, de emellett több klub nevében is vétettek még formai hibákat. A hivatalos bejelentés június 4-re tehetõ, ekkor jelent meg az M®RKL.org oldalon a liga elnökének nevével jegyzett hír, melyben ott szerepel a PEAC neve és beszámolnak a május 18-án Slavonski Brodban tartott liga ülésrõl is.

A sorozat irányítóinak következõ tanácskozását június 9-én szombaton tartják, ekkor választják meg az új elnökséget és döntenek a lebonyolításról, illetve elkészül a sorsolás is. Az már eldõlt, hogy a 2012/2013-as évad küzdelmei szeptember 26-án indulnak és a versenynaptárat összehangolják a FIBA naptárjával. Emellett tervben van utánpótlás liga létrehozása is. Egy biztos, a szombati tanácskozást követõen sokkal okosabbak leszünk…

Hirdetés