Hirdetés
Nagyvilág

Hivatalos a tokiói olimpia új időpontja:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan is bejelentette, hogy 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a tokiói olimpiát.

A NOB bejelentése nem érkezett váratlanul, mivel vasárnap már vezető nemzetközi lapok felé kiszivárogtak a tervek. Az új időpont azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy teljes évvel került elhalasztásra a tokiói seregszemle.

A NOB közleménye kiemeli, hogy a nemzetközi sportszövetségektől kiemelkedő támogatást kapott az új időpontra vonatkozó javaslatunk. A döntésnél három szempontot vettek figyelembe. A sportolók és minden érintett közreműködő egészségének védelme volt az elsődleges, illetve az új koronavírus (COVID-19) terjedésének visszaszorítása. Figyelembe vették az olimpiai család érdekeit és a sportélet globális nemzetközi versenynaptárát.

Kosárlabdában az 5:5 szakágban már nem érintett Magyarország ezen olimpiai ciklus versenyrendszerében. Ugyanakkor a 3×3-as szakágban még igen. Sőt, ott a második selejtező-torna rendezési jogát hivatalosan is elnyerte hazánk.

Fotó: IOC Media

Hirdetés