Hirdetés
Európa

Hivatalos: Aleksandra Crvendakic Lyonban:

:

Hirdetés

Hivatalosan is bejelentette az LDLC Asvel Feminin Aleksandra Crvendakic szerződtetését. Az elmúlt hat szezont Sopronban töltő szerb klasszis Lyonban folytatja pályafutását.

A francia klub közleménye kiemeli, hogy Rió bronzérmese Crvendakic és 2014 óta Sopronban szerepelt. Ezen felül idézik Tony Parker nyilatkozatát. Aki kiváló csapatemberként mutatja be új igazolásukat, hozzátéve, hogy 3-as, illetve 4-es poszton is bevethető és még csak 24 éves, tehát további fejlődési lehetőség áll előtte.

Crvendakic az Euroliga 2019/2020-as szezonjában 13 mérkőzésen 34.3 perc alatt 12.9 pontot, 5.3 lepattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt. A magyar bajnokságban 20 meccsen 24.9 perc alatt 13.7 pontot, 5.1 lepattanót és 3.4 gólpasszt jegyzett. A márciusi Magyar Kupa döntőben pedig MVP-nek választották.

A Lyon a félbeszakadt csonka évadban bejutott az Euroliga legjobb nyolc csapata közé, illetve kvalifikálták magukat a Francia Kupa döntőjébe. Mindkét sorozatban majd ősszel küzdhetnek meg a trófeáért. A francia bajnoki küzdelmeket úgy zárták le, hogy nem hirdetettek bajnokot. 16 lejátszott találkozó után azonban a Lyon az élen állt 14 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel. A Bourges-t és a Lattes Montpelliert előzték meg.

Hirdetés