Hirdetés
Európa

Hivatalos: az UMMC Jekatyerinburg az orosz bajnok:

:

Hirdetés

Az UMMC Jekatyerinburg a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy az Orosz Kosárlabda Szövetség elnöksége pénteken befejezettnek nyilvánította az élvonalbeli női kosárlabda bajnokságot. A klubot hivatalosan is értesítették, hogy a 2019/2020-as évadot tekintve Oroszország bajnokának nyilvánították a csapatukat.

Nem volt meglepetés az orosz szövetség pénteki döntése, miután a klubok egyhangúlag javasolták a Versenybizottságnál, majd az a szervezet az elnökségnél a bajnokság lezárását az alapszakasz végeredménye alapján. Az első az UMMC Jekatyerinburg, a második a Dinamo Kurszk, a harmadik pedig a Nagyezsda Orenburg lett. A legjobb négy közé még a Szpartak Moszkva került be.

A Jekatyerinburg az idei szezonban sem talált legyőzőre az orosz élvonalban. A csapat összesen 20 győzelmet számlált, mielőtt felfüggesztették volna a bajnoki küzdelmeket.

Az orosz második ligában már elkezdődött a rájátszás, de végeredményt ott szintén az alapszakasz tabellája alapján hirdettek. A Szamara lett az első az Orenburg második csapatát megelőzve.

Hirdetés