Hirdetés
USA

Hivatalos: lesz WNBA szezon 2020-ban:

:

Hirdetés

A WNBA hivatalos felületein egy részletes közleményben adtak tájékoztatást a 2020-as szezonról. A legfontosabb, hogy 2020 nyarán láthatunk tétmérkőzéseket az Észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokságból.

Ahogy arról a napokban többször beszámoltunk, a WNBA vezetői és a játékosok szakszervezetének képviselői hosszas tárgyalás-sorozaton keresztül igyekeztek megállapodni a 2020-as szezon elindításáról.

A liga hétfőn kiadott közleménye még nem tartalmaz konkrét meneteredet. Azt viszont megerősítik, hogy a csapatok edzőtáborának és a liga összes mérkőzésének a helyszíne a floridai Bradenton lesz, az IMG Academy edzőközpontja.

A liga közleménye úgy fogalmaz, hogy július elején költöznek be a csapatok a IMG Academy szállodájába, illetve veszik birtokba a pályákat, edzőtermeket. A teljes edzőtábort itt töltik és a tétmérkőzések sora július végén kezdődik. A játékosok a teljes bérüket megkapják és változtatás nélkül jogosultak lesznek a szerződéseikben foglalt ellátásokra is.

A WNBA azt is megerősítette, hogy a csapatok 22 meccses alapszakaszt vívnak. A teljes versenynaptárat a későbbiekben mutatják be.

Hirdetés