Hirdetés
Archivum

Hivatalos: Milovanovic a Kurszk együtteséhez igazolt:

:

Hirdetés

Immár hivatalossá vált, hogy Jelena Milovanovic a Dinamo Kurszk együttesében folytatja pályafutását. Az orosz klub ügyvezetõje Denis Lunin csütörtök délután mutatta be az igazolásokat. A csapat rendkívül megerõsödik, többek között Oleksandra Kurasovát is szerzõdtették.

Milovanovic Sopronból történõ távozását már a szezon végével biztosra lehetett venni, ugyanakkor a kurszki gárda még kivárt a hivatalos bejelentéssel. Jeca egy kiemelkedõ szezon után igazol az Orosz bajnokság negyedikjéhez, miután 19.1 pontos átlagával az Euroliga második legjobb dobója volt.

Egy másik régi ismerõs is kurszki mezt húz jövõre. Oleksandra Kurasova a Rivas Ecopolistól szerzõdik Oroszországba. Az ukrán klasszis 15.8 pontos és 4.9 lepattanós átlagával a spanyol együttes húzóemberének bizonyult az Euroligában.

Nagy fogás a kurszkiak számára Rebekkah Brunson. A kiemelkedõ fizikai adottságokkal rendelkezõ center az elmúlt évadban az USK Praha gárdáját erõsítette, ahol a beépítése nem haladt zökkenõmentesen. Ennek ellenére a legrangosabb európai kupasorozatban 12.2 pont és 7.2 lepattanó volt az átlaga.

A kurszkiak negyedik új igazolása az izraeli klasszis Shay Doron, aki az elmúlt évadban a Tarsus színeiben a Török bajnokságban 12.3 pontot és 2.8 lepattanót jegyzett mérkõzésenként.

A fentebb kiemelt légiósok mellett még két orosz játékos megszerzését is bejelentette a jelentõsen átalakuló együttes. Elena Volkova a Vologda gárdájától érkezik, míg Maria Khrustaleva Novoszibirszket hagyta ott a Dinamo Kurszk kedvéért.
 

Hirdetés