Hirdetés
Archivum

Hivatalos Natalie Hurst Gyõrbe szerzõdése:

:

Hirdetés

A Gyõr a hivatalos honlapján jelentette be, hogy teljessé vált a csapat kerete a következõ évadra. Aláírta a szerzõdését Natalie Hurst és 2014 nyaráig hosszabbított Simon Zsófia.

A gyõriek júniusi kerethirdetése alkalmával még csak arról számolhattunk be, hogy a klub közel áll Natalie Hurst szerzõdtetéséhez. A 29 éves, 163 cm magas ausztrál irányító érkezése immár hivatalos. Hurst legutóbb az Aix-en-Provence gárdáját erõsítette, a Francia bajnokságban 15.5 pont, 3.2 lepattanó és 3.5 gólpassz volt az átlaga.

A nemzetközi kosárlabdát követõk számára Hurst neve onnan is ismerõs lehet, hogy – többek között Zavecz Hannával együtt – ott volt abban a sztárjai nélkül felálló ausztrál válogatottban, mely tavaly õsszel Új-Zéland legyõzésével az Óceániai térség bajnoka lett és kivívta az olimpiai részvétel jogát.

A gyõriek másik fontos bejelentése, hogy Simon Zsófia 2014 nyaráig hosszabbított. „Nagyon elégedettek vagyunk Zsófi elmúlt szezonbeli munkájával, nagy hasznára volt a csapatnak és igazi erõsségünkké vált, Ezt a teljesítményt szerettük volna valamilyen módon honorálni.” – fogalmazott a klub honlapján Tapodi Péter.

Ezzel a magyar bajnok kerete teljes, amely korábban Pécsrõl Raksányi Krisztinát szerzõdtette. Quanitra Hollingsworth helyére Chay Shegog érkezik, Edita Sujanovát egy régi ismerõs Ieva Kublina váltja. Az elmúlt évad sikercsapatából Simon mellett Rasheed Rita, Laklóth Anna, Semsei Barbara, Õri Györgyi, Nagy Dóra és Nagy-Bujdosó Nóra is maradt.

Hirdetés