Hirdetés
Magyarország

Hivatalos: újraindulhat a sportélet Magyarországon:

:

Hirdetés

A csütörtöki Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy lazítva a korlátozó intézkedéseken az edzéseket, akár egyesületi formában is és a zártkapus sportrendezvényeket engedélyezik.

A Kormányinfó után nem volt egyértelmű, hogy a sportélet újraindítására vonatkozó lazító intézkedések csak vidékre vagy a szigorúbb korlátozás alatt álló Budapestre és Pest megyére is vonatkoznak-e.

A Magyar Közlönyben megjelent Kormány rendelet (170/2020. (IV. 30.)) azonban egyértelművé teszi a helyzetet. Magyarország egész területén újraindulhat a sportélet.

(1) Magyarország egész területén

a) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,

b) a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

(2) Az  (1)  bekezdésben meghatározott rendelkezések akkor is alkalmazandók, ha a  kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet, illetve a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet eltérően rendelkezik.

A rendelet 2020. május 4-én lép hatályba és a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig hatályos.

Hirdetés