Hirdetés
Archivum

Hivatalosan is bejelentésre került, hogy Bukarest lesz a 3×3-as Európa-bajnokság házigazdája:

:

Hirdetés

A FIBA rövid közleményben adta hírül, hogy 2018-ban Románia fõvárosa Bukarest ad otthont a 3×3-as Európa-bajnokságnak.

A 2016-os bukaresti Eb-gyõzelem. (Fotó: FIBA.Basketball)

Felejthetetlen emlék, a 2016-os bukaresti Eb-gyõzelem. (Fotó: FIBA.Basketball)

Nem váratlan a FIBA bejelentése, hiszen a selejtezõk beosztásakor már lehetett tudni a kontinenstorna házigazdájának a kilétét. Bukarest egy jól ismert helyszín, a szakág eddigi négy Európa-bajnokságából hármat ott rendeztek. A nemzetközi szövetség a korábbi években már bizonyító szervezõ-gárdával szerzõdött ismét.

Két éve, amikor a magyar válogatott Európa-bajnok lett, egy bevásárlóközpontban állították fel a versenyhelyszínt. Egyelõre a 2018-as torna helyszínét még nem véglegesítették. Az azonban biztos, hogy az esemény a versenynaptárban visszakerült a szeptemberi idõpontra. Idén az Európa-bajnokságot szeptember 14. és 16. között bonyolítják le 12 nõi és 12 férfi válogatott részvételével.

A FIBA közleményébõl azt is megtudhatjuk, hogy rekord számú nemzeti szövetség adott le nevezetést. Szám szerint 33 nemzet jelezte részvételi szándékát. A többség mindkét nemben tervez válogatottat indítani, ami külön örömteli a nõi szakág szempontjából. Ez azt jelenti, hogy 59 csapat verseng majd a selejtezõkön. Tavaly ezek a számok 26 nemzeti szövetség és 46 válogatott voltak.

Három selejtezõtornán alakul ki a 2018-as Európa-bajnokság mezõnye. Andorra, egészen pontosan Escaldes-Engordany, illetve Poitiers (Franciaország) és Konstanca (Románia) ad majd otthont Eb-selejtezõ-tornának. Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a magyar válogatott Andorrában szerepel, ahol a házigazda mellett Olaszország, Spanyolország, Lettország, Észtország, Szerbia, Azerbajdzsán és Görögország lesznek az ellenfelek. Az elsõ négy kvalifikálja magát a kontinenstornára.

A 3×3-as szakágban 2018-ban Világbajnokságot is rendeznek. Ennek a helyszíne Manila lesz, ahol június 8. és 12. között szurkolhatunk a magyar válogatottnak.

Hirdetés