Hirdetés
Európa

Hivatalosan is bejelentette a Virtus Bologna Abby Bishop szerződtetését:

:

Hirdetés

A hazánkban is több klubcsapatban hosszabb időt eltöltő Abby Bishop a Virtus Bologna játékosa lesz a következő szezonban – erősítette meg hivatalos honlapján az olasz klub.

Nem érkezett váratlanul a bejelentés, mivel a hétvégén egy olasz szaklap közölt részletes összeállítást a Virtus Bologna terveiről, melyet lapunkban is szemléztünk. Azóta Bishop szerződtetése mellett a horvát Ana-Marija Begić és Simona Cordisco hosszabbítását is megerősítette a klub.

A Bologna keretét a fentebb kiemelt három játékos mellett Alessandra Tava, Jomanda Rosier, Rae D’Alie, Elisabetta Tassinari, Maria Beatrice Barberis és Valeria Battisodo, illetve légiósként Brooque Williams alkotja. A vezetőedző pedig Lorenzo Serventi lesz.

Korábbi összeállításunkban kiemeltük, hogy Bishop az elmúlt évadban januártól a Gironát erősítette. Igencsak balszerencsés időszak volt a szempontjából. A megérkezése napján öntötte el az özönvíz a város nagy arénáját, ahol a klub is rendezi a mérkőzéseit, illetve az irodái is működtek. Távozásakor pedig a világjárvány szólt közbe. Abby Bishop így mindössze három Euroliga meccsen és öt spanyol bajnokin léphetett pályára. Illetve szerepelt a Spanyol Kupa nyolcas döntőjén.

Olaszországban egyelőre sok a kérdőjel az új évad kapcsán. Hétfőn jelentette be az Iren Fixi Torino gárdája, hogy nem indul az élvonalban. Kérdéses mellettük a palermói alakulat sorsa és ezzel együtt az is, hogy 16 vagy 14 csapatos lesz a mezőny.