Hirdetés
Magyarország

Hivatalosan is bemutatkozik Jovan Gorec, az NKA Universitas PEAC új vezetőedzője:

:

Fotó: peacpecs.hu

Hirdetés

A bajnokság előtti utolsó fázisában érkezett az NKA Universitas PEAC együttese. A pécsi klub a szezon első tétmérkőzése előtt új vezetőedzőjét, Jovan Gorec-et kérdezte a felkészülésről, illetve várakozásairól. Mivel a szakember a magyar kosárlabda vérkeringésében is újonnan foglalta el a pécsi vezetőedzői pozícióját, elsőként egy rövid bemutatkozást kértek tőle:

Örülök a találkozásnak, jó itt lenni Magyarországon, ennél a klubnál. Jovan vagyok Szerbiából, az elmúlt 10 évben a férfi kosárlabdában dolgoztam, azelőtt a szerb nemzeti csapatok szakmai programjaiban tevékenykedtem közel 10 évig, úgyhogy már kb. 20 éve vagyok az edzői pályán. Voltam a Crvena Zvezda, és más szerb csapatok vezető edzője, most 10 évnyi férfi kosárlabda után térek vissza a női szakághoz.

– mutatkozott be hivatalosan Jovan Gorec, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője.

Mit láttál, mit tapasztaltál a klubunkban a felkészülési periódus során?

Nagyon korán, már augusztus elsején elkezdtük a munkát. Mindenekelőtt nagyon elégedett vagyok a csapattal, nagyon jók voltak a lányok a munkában. Még újak vagyunk egymásnak, így van fejlődési lehetőség, de az elkötelezettség és a befektetett energia nagyon magas szintű. Tudom, hosszú az út, új az edző, ami megnehezíti a játékosok és az én dolgomat is, és messze még a vége, de az a fajta fickó vagyok, akit jobban érdekel az út, mint a trófeák. És azt szeretném, hogy ez az út jó legyen.

Hol tartunk most ebben a folyamatban?

Még nagyon az elején. Az a tervünk, hogy addigra legyen jó csapatunk, miután elolvadt a hó. Ahogy a mondás tartja, a hó után, februárban, márciusban kell a legjobban kosarazni, de az biztos, hogy a két hónappal ezelőtti állapothoz képest jobbak vagyunk. Még várunk egy játékost, és akkor lesz teljes a keret, akkor fogjuk tudni egyértelműen, mivel főzhetünk, de egyelőre még a jó kezdeteknél tartunk, törünk felfele, én pedig elégedett vagyok és meglátjuk, mi lesz.

A hétvégén elrajtol a magyar bajnokság, a TFSE ellen idegenbe utazunk. Mit vársz a meccstől?

Nehéz kérdés. Mindenki győzelmet vár, én viszont azt, hogy fejlődjünk. Nagyon fontos számunkra, hogy felnőjünk a feladathoz, hogy ne legyenek üresjárataink, és hogy szintről szintre lépjünk előre, lehetőleg nagy kilengések nélkül. És nagyon lényeges számomra, hogy azt lássam, minden nap jobbak és jobbak vagyunk, mint az előzőn. Persze, megpróbálunk megnyerni minden meccset, ez a dolgunk, de csapatot is kell építenünk, amihez idő kell. Ezért fontos, hogy mindig feljebb lépjünk.

A cikk másodközlés, az eredeti IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hirdetés