Hirdetés
Európa

Hivatalosan is bemutatkozott Roberto Iniguez Salamancában:

:

Hirdetés

Szerdán került sor Salamancában Roberto Iniguez bemutatkozó sajtótájékoztatójára. Mint ismert, a kiváló szakember három évre kötelezte el magát a spanyol élcsapathoz. Bár a klub rendszeresen szervezett online sajtóeseményeket az elmúlt másfél hónapban, ezek közül többet lapunkban is szemléztünk, de a világjárvánnyal járó korlátozások miatt a hivatalos bemutatkozás július első napjáig csúszott.

Ilyen nehéz időnkben erős kapitányra van szükségünk és Robertónál nem is lehetne jobb embert találni erre a feladatra.

– ezekkel a szavakkal mutatta be a sajtónak Roberto Iniguez-t a salamancai klub elnöke Jorge Recio. A sportvezető is hangsúlyozta, hogy ugyan online formában már a klubon belül is és az újságírókkal is zajlottak beszélgetések, de ezek a személyes találkozást nem pótolják.

Roberto Iniguez elmondta, hogy egyelőre pár napra érkezett Salamancába. Megismerkedni a klubbal, tárgyalni a szakmai stábba kiszemelt edzőkkel és vázolni a vezetőknek azt a vízióját, ami mentén elkezd építkezni. A Sopronban két kiemelkedően sikeres évet töltő szakvezető a sajtótájékoztatón a korábban vázolt elképzeléseit foglalta össze. Kiemelve, fiatalokkal kezdenek foglalkozni és ezért is állapodtak meg egy “hároméves projektben”. A cél az lenne, hogy a fiatal játékosok fejlesztésével lépjenek egyre előrébb.

A versenysorozatokkal kapcsolatban Roberto Iniguez üdvözlte a spanyol bajnokságot erősödését, míg az Euroligáról csak annyit mondott, hogy az “amiért szenvedélyes rajong”. Egyelőre az ellenfelekkel nem foglalkozik csak a saját csapatával, így esélylatolgatásra sem tudták rávenni. Szóba került Tiffany Hayes, aki jelezte, hogy a járványhelyzet miatt a WNBA szezont kihagyja. A játékos személyes döntését nem kívánták kommentálni, majd Roberto Iniguez megjegyezte: ez nem jelenti azt, hogy előbb érkezne Spanyolországba.

Még sem a spanyol bajnokság, sem az Euroliga versenykiírása nem áll rendelkezésre. Egy biztos, hogy augusztus első hetében szeretnék elkezdeni a munkát – összegzett Iniguez, aki az építkezéshez türelmet kért a szurkolóktól.

Hirdetés