Hirdetés
Európa

Hivatalosan is lezárták a spanyol bajnokságot:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy lezárta az élvonalbeli küzdelmeket.

Mivel korábban kiszivárogtak a sajtó felé a döntés részletei, így nagy meglepetés nem született. A spanyolok bajnokot nem hirdettek. A március 8-án érvényes bajnoki tabella alapján zárták le az évadot. A nemzetközi sorozatokba történő nevezéskor az ekkor érvényes állást veszik majd figyelemben. A leálláskor a Salamanca volt az első, a Girona a második, a Gernika a harmadik, a Valencia a negyedik, az Araski az ötödik és a Cadi La Seu a hatodik.

Korábban eldőlt, hogy nem lesz kieső, viszont két feljutónak lehetőséget biztosítanak. Ennek megfelelően rekordlétszámú 16 csapatos élvonalra készülnek a 2020/2021-es szezonban. A feljutó gárdák kilétét pályán szeretnék eldönteni. Ezeket a mérkőzéseket legkésőbb június 30-kg kell lejátszani az elfogadott határozat szerint.

A spanyol második vonal mezőnyét két 14 csapatos csoport alkotja. Összesen tehát 28 gárda verseng azon a szinten. A feljutásért közülük hat alakulat harcolhat két hármas csoportban. Ezeknek a mezőnyét a március 8-án esedékes állás szerint rakják össze. Mindkét 14 csapatos csoport első két helyezettje küzdhet a feljutásért. Illetve mindkét csoportból az első nyolc helyzett közül még egyet-egyet melléjük sorsolnak.

Amennyiben a közegészségügyi helyzet nem teszi lehetővé a két háromcsapatos mini-torna lebonyolítását június 30-ig, úgy a márciusi 8-án hatályos tabella alapján hirdetik ki a feljutókat. Ilyenkor egyszerű lesz a helyzet, az “A” és a “B” csoport első helyezettje próbálhatja ki magát az élvonalban. A leálláskor az A-csoportot a Movistar Estudiantes vezette, míg a B-csoportot az ismert utánpótlás-műhellyel rendelkező Snatt’s Femeni Sant Adria.

A spanyol élvonalban egy magyar játékos szerepelt a 2019/2020-as évadban. Simon Zsófia a Mann Filter Casablancát erősítette. A zaragozai gárda a bajnoki küzdelmek leállításakor a tabella 9. helyén állt 9 győzelemmel és 13 vereséggel.

Hirdetés