Hirdetés
Archivum

Hivatalosan is megkezdõdött a 2019-es EYOF:

:

Hirdetés

Vasárnap Bakuban egy látványos megnyitó ünnepséggel Bakuban kezdetét vette 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melyen az U16-os leány kosárlabda válogatottunknak is szurkolhatunk.

A vasárnap esti megnyitón az idei korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes judoka, Farkas Bence vitte a magyar zászlót. Az azeri fõvárosban 9 sportágban 88 magyar fiatal mérkõzik az EYOF-érmekért.

Az ifjúsági fesztivál megmérettetéseit július 20. és 28. között rendezik, a versenyprogram vasárnap reggel indult birkózással és tenisszel, este magyar idõ szerint 18 órától került sor a megnyitóra, melyen természetesen a magyar fiatalok is nagy számban részt vettek – adta hírül a MOB honlapja.

A leány kosárlabda tornát tekintve U16-os válogatottunk szövetségi kapitányával Igor Skocovski-val több beszélgetést is közöltünk az elmúlt hetekben. A szakember hangsúlyozta, hogy a nyolc csapatos erõfelmérõ kiválóan illeszkedik a felkészülés menetrendjébe. Egy hónappal a kontinenstorna elõtt mérhetik fel a szakmai stábok, hogy hol tartanak az építkezésben.

Szervezett keretek között, rangos ellenfelek ellen, de mégsem nyomasztó eredménykényszer mellett a helyosztókkal együtt öt meccset vívnak a résztvevõk Bakuban. Válogatottunk hétfõn magyar idõ szerint 11 óra 45 perctõl Lengyelország ellen debütál. Kedden 14 órától Csehország lesz a rivális, majd szerdán 11 óra 45 perctõl a törökök ellen zárjuk a csoportmeccsek sorát.

Hirdetés