Hirdetés
Archivum

Hivatalosan is megnyitották az U19-es Világbajnokságot:

:

Hirdetés

Pénteken este rendezték Bangkok egyik elegáns szállodájában a 2019-es U19-es Világbajnokság hivatalos megnyitóját.

Mind a 16 válogatott képviselõinek jelenlétében nyitották meg a helyi szervezõbizottság, a thaiföldi kosárlabda szövetség és a FIBA jelenlévõ munkatársai a 2019-es U19-es seregszemlét. Szombattól jövõ vasárnapig 16 válogatott méri össze az erejét.

A csoportok beosztása
A-csoport: Mozambik, Lettország, Kanada, Thaiföld.
B-csoport: Mali, Belgium, Kanada, Argentína
C-csoport: USA, Magyarország, Dél-Korea, Ausztrália.
D-csoport: Kolumbia, Japán, Németország, Spanyolország.

A magyar lányok programját nézve az elsõ ellenfél szombaton 9 óra 30 perctõl Dél-Korea lesz, vasárnap 7 óra 15 perctõl Ausztráliával mérkõzünk, végül pedig a csoportkört kedden 7 órától USA ellen zárjuk. A 16 csapatos tornán a FIBA a jól megszokott lebonyolítást alkalmazza. A csoportkört követõen minden gárda a nyolcaddöntõben folytatja, melyek után a gyõztesek az 1-8., míg a vesztesek a 9-16. pozícióért küzdenek. A legfontosabb nap tehát az U19-es Világbajnokságon is a szerdai.

Ahogy az U18-as Eb-n saját bõrünkön is megtapasztalhattuk Szarajevóban, a nyolcaddöntõben mindenki tiszta lappal indul. Válogatottunk is veretlen csoportgyõztesként kritikus perceket élt át a párhuzamos ágon a csoportja utolsó helyét megszerzõ Belgiummal szemben. Ez jól mutatja azt, hogy bármi történjék az alapcsoportban egy esélye mind a 16 gárdának van a felsõ ágra kerülésre a FIBA jelenlegi versenyrendszerében. Ez pedig óriási motivációs bázist és egy célt ad, amiért érdemes küzdeni.

Hirdetés