Hirdetés
Archivum

Hivatalossá vált a spanyol élvonal jövõ évi mezõnye:

:

Hirdetés

Szerdán tárgyalta a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) illetékes testülete a bajnoki sorozatokban való részvételre szándéknyilatkozatot leadó klubok nevezéseit. A nõi élvonalban nem született meglepetés, véglegesítették a 14-es csapatlistát.

Arányaiban zökkenõmentes nyár volt Spanyolországban, hiszen az a 14 csapat alkotja jövõre az élvonal mezõnyét, amelyek a pályán kivívta erre a lehetõséget.

Mindkét feljutó a Valencia Basket és a Durán Maquinaria Ensino nevezése is rendben volt. Ami azt jelenti, hogy õsztõl hat év után ismét lesz élvonalbeli csapata Valenciának. Ez rendkívül fontos a nõi kosárlabda szempontjából, hiszen nagyon komoly bázis tér vissza ezzel a térképre. Májusban mi is hírt adtunk arról, hogy 6200 nézõ szurkolta ki a feljutásukat.

A 14 csapatos mezõny egyben azt is hivatalossá teszi, hogy életben maradt a június elején elfogadott versenykiírás. Ennek értelmében a következõ évadtól a két legfontosabb változás, hogy a Spanyol Kupát és a bajnoki rájátszást is nyolc-nyolc csapattal bonyolítják le.

A spanyol élvonal mezõnye a 2018/2019-es szezonban:

1 ADB ARASKI ARABAKO EMAKUMEEN SASKIBALOIA
2 CLUB DEPORTIVO IBAETA
3 GERNIKA KIROL ELKARTEA SASKIBALOI
4 CB FEMENÍ SANT ADRIÁ-ADEDI-104
5 UNI GIRONA CLUB DE BASQUET
6 AE SEDIS BASQUET
7 CB AL-QAZERES
8 UNIVERSITARIO FERROL
9 PORTA XI CB
10 CLUB POLIDEPORTIVO BEMBIBRE
11 CLUB BALONCESTO AVENIDA
12 CD ZAMARAT
13 VALENCIA BC
14 STADIUM CASABLANCA

Hirdetés