Hirdetés
Archivum

Hogyan juthat tovább a Sopron?:

:

Hirdetés

A Prága legyõzésével, válaszolhatnánk meg nagyon röviden a címben feltett kérdést. Azonban érdemes ennél kicsit több karaktert szánni az EuroLiga C-csoportjára, ahol a Rivas Ecopolis mögött 5 közel azonos képességû együttes küzdött az elmúlt két hónapban három továbbjutó helyért. A lengyel Gorzow már kiszállt a csatából, de a Sopron, a Prága és a Bourges csak szerdán este olyan 10 óra magasságában tudhatja meg, hogy érdekeltek-e még a folytatásban.

A képlet szerencsére nem olyan bonyolult. A Sopron-Prága találkozó a kulcs. Ha a Sopron akár csak 1 ponttal is legyõzi ellenfelét, akkor biztosan bejut a rájátszásába, ha veszít, biztosan kiesik.

Ha a Bourges megveri a Rivas Ecopolist, akkor biztos továbbjutó, veresége esetén pedig a Prága gyõzelmének kell szurkolniuk.

A Prága amennyiben nyer Sopronban biztos továbbjutó, veresége esetén akkor mehet tovább, ha a Rivas Ecopolis legyõzi a Bourges együttesét.

Mesteri vélemények az utolsó fordulóról

Székely Norbert (MKB-Euroleasing Sopron, vezetõedzõ): „Az elmúlt hetekben komoly munkát végeztünk el, melynek köszönhetõen a csapat formája felfelé ível. Egységesek vagyunk, melyet ki kell használnunk a jobb erõkbõl álló Prága ellen. Alaposan feltérképeztük ellenfelünket, tudjuk, mire számíthatunk tõlük. Mindenképpen meg kell akadályoznunk, hogy leindítsanak minket. Nagyon jól, bármilyen helyzetbõl dobják a triplákat, erre oda kell figyelnünk. Fizikálisan erõsebbek nálunk a palánk alatt, ezért a centereiket el kell távolítanunk a gyûrû közelébõl. Minden bizonnyal kapunk zóna védekezést is, melynek látjuk a gyenge pontjait, remélhetõleg mérkõzés szituációban is meg tudjuk bontani a védekezésüket. Ha mindezeket megvalósítjuk, és szurkolóink is 40 percen keresztül mellettünk lesznek, akkor legyõzhetjük az esélyesebbnek tartott ellenfelünket, és idén is ott lehetünk az Euroliga rájátszásban!” – forrás: MKB-Euroleasing Sopron hivatalos honlap

Ivan Beneš (USK Prága, másodedzõ): „Akkor nyerhetünk, ha javítani tudunk a leggyengébb pontunkon a védekezésünkön. Akár úgy is fogalmazhatnék, hogy el kell kezdenünk védekezni. Sajnos jelen helyzetünkre az örök közhely igaz, a támadásunkban megvan a kellõ pont, de védekezésben rengeteget kell fejlõdnünk.”

Pierre Vincent (Bourges, vezetõedzõ): „A hétvégi bajnoki sokat kivett a csapatból mentálisan és fizikálisan egyaránt. Kemény meccset játszottunk, de most már a szerdai, Madrid elleni, találkozóra koncentrálunk minden erõnkkel.”

Hirdetés