Hirdetés
Archivum

Hol folytatja Liz Cambage?:

:

Hirdetés

A napokban az Egyesült Államokban a nõi kosárlabda híveit a sok ötletes és kevésbe ötletes április elsejei tréfa mellett az ausztrál szupertehetség Elizabeth Cambage nyilatkozata tartotta izgalomban. Az ausztrál klasszis a Herald Sun címû lapnak WNBA karrierjérõl beszélt, amivel nem szerzett sok hívet magának.

Az ausztrálok nagy tehetsége, a 203cm magas Cambage a várakozások szerint a WNBA drafton a második helyen kelne el Maya Mooore mögött és így az elmúlt idényben semmit sem mutató Tulsa Schack gárdája vinné. A Herald Sun a lehetséges csapatáról kérdezte a 19 éves feltörekvõ titánt.

„Nem akarok Tulsában játszani és ezt mindenkinek egyértelmûvé tettem. Ott franchise player-t szeretnének belõlem faragni, de én nem ezért akarok az Egyesült Államokba menni. Én tanulni és fejlõdni akarok. Hogy mit lehet ilyenkor tenni? Az ügynököm majd kitalál valamit én pedig megpróbálok nem idegeskedni ilyen dolgok miatt.” – mondta Cambage, aki nem titkolta, hogy a Los Angeles Sparks felé kacsintgat. „Nagy kedvencem a Lakers. Szerintem én is jól festenék lila-sárgában.”

A tengerentúli szurkolókból igen heves reakciókat váltott ki ez a nyilatkozat. Sokan nem értik, hogy a fiatal játékos milyen alapon szab feltételeket a tengerentúlra szerzõdése kapcsán és azt is kiemelik, hogy eközben az egyetemi bajnokságban edzõdõ fiatalok közül sokan bármit megadnának azért, hogy egyáltalán bármelyik WNBA csapatnál bizonyíthassanak. Innen Magyarországról nehéz igazságot tenni, de az biztos, hogy az ilyen megnyilatkozásokra érzékeny tengerentúli szurkolók elõtt nem a legjobb bemutatkozás volt Cambage-tõl.

Hirdetés