Hirdetés
3x3

Hollandia ellen szerezte meg második győzelmét a magyar 3×3-as válogatott

Magyarország - Hollandia 13-11

FIBA 3x3 Olympic Qualifying Tournament 2024
Magyarország, Debrecen

Magyarország: Kiss Virág 4, Papp Dia 4, Szabó Fanni 3, Böröndy Vivi 2

Hollandia: Loyce Bettonvil 1, Janis Boonstra 4, Noortje Driessen 4, Zoë Slagter 2

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Megszerezte második győzelmét is a magyar válogatott a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn. A mieink 13-11-es győzelmet arattak Hollandia ellen.

Driessen kosarával indult a találkozó, majd Slagter is kosarat dobott, így 2-0-ra vezettek a hollandok. Szabó Fanni törte meg a közel két perces magyar kosárcsendet, majd Kiss és Papp találataival átvettük a vezetést (4-2). Ezt követően felgyorsultak az események, és egymást váltották a kosarak, de mindig mi jártunk előrébb. Egyelőre jól bírtuk a nagy iramú meccset (6-5).

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Az első kisebb szünet után jól védekeztünk, de támadásban kicsit kizökkentünk a ritmusból. Szerencsére a hollandok is beleragadtak az eredménybe (6-5). Bettonvil ziccerével először egyenlített (6-6), majd Boonstra triplájával fordított Hollandia (6-8). Böröndy Vivi dobhatott kettőt, amivel ismét egál lett az állás (8-8). Papp kosarára egyből jött a válasz, 9-9.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Talán jókor jött a második megszakítás, mert fáradni látszott mind a két csapat. Már a sokadik támadó hibát kapta csapatunk, de ez is csak az agresszivitásunkat mutatja. Driessen kosarával 10-9-re vezetett Hollandia, de Szabó Fanni egyenlített (10-10). Kiss Virág ziccerével ismét nálunk volt az előny (11-10). 11-11 után jól védekeztünk és az utolsó egy percbe érkezve Szabó és Kiss pontjaival 13-11-re vezettünk. Több kosár már nem esett, így egy nagyon fontos győzelmet arattunk Hollandia ellen. Legközelebb szombaton lépnek pályára a magyar lányok.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés