Hirdetés
Archivum

Hollandia ellen zárja a spanyolországi tornát a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul a spanyolországi Ferrol városában zajló U20-as felkészülési torna. A magyar válogatott 18 órától Hollandia ellen lép pályára.

Hasznos napokon van túl a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott. A ferrol-i torna elsõ játéknapján Szerbia volt a rivális, akik rendkívül kemény játékkal rukkoltak elõ. Végig vezetve azonban 72-59-es sikert arattak a magyar lányok. Szombaton este jött a spanyolok elleni meccs. Itt a két keret jelenlegi összetételét és a játék képét nézve reális eredmény született a 87-71-es vereség alkalmával. Az elsõ negyed végén tapasztalt kisebb közjátékának nagy jelentõséget nem kell tulajdonítani. Ez benne van a felkészülési tornákban a mindenkori házigazda ellen. Ráadásul akár téthelyzetben is kialakulhat hasonló feszültebb szituáció a kontinenstornán.

A magyar csapat két eddigi mérkõzésének statisztikai lapját figyelve azt láthattuk, hogy remekül megoszlottak a terhek támadásban. Bár még a felkészülési idõszakban járunk és a keret is hiányosabb, de érdemes kiemelni, hogy a szerbek ellen 14 eladott labdára 12 gólpassz és 7 szerzett labda jutott. Ez azt jelenti, hogy szépen formálódik a csapatjáték. Válogatottunk védekezése is hatékony, ami alapja az elõbbiekben kiemelt teljesítménynek. Ezt láthattuk az élõképes közvetítéseken keresztül is.

A hollandok két vereséget szenvedtek el a tornán. Elõbb a spanyoloktól 77-57-re kaptak ki. Jól kezdtek, extra dobásokkal 15 percen át vezettek is. A folytatásban érvényesült a spanyol fölény. Ezt követõen Szerbiával mérkõztek, akikkel szemben 78-65 arányban maradtak alul. Kiegyenlített meccs volt, ahol az utolsó percek büntetõzéseinél lett nagyobb a differencia. A holland csapat azokat az erényeket mutatja, amiket a korábbi években is megismerhettünk náluk. Kellemetlen védekezésre, gyors játékra építenek, miközben a keretük alkalmas egy magas szerkezetû, atletikus felállásra. Laura Westerik nevét emeltük ki a csütörtöki beharangozónkban, de itt Ferrol-ban Ilse Kujit és Mia Hordijk is extrát hoz.

A 18 órakor kezdõdõ találkozóról a tervek szerint készül élõképes közvetítés, mely IDE KATTINTVA érhetõ el. Ezen felül az élõ statisztikai ITT KÖVETHETÕ.

Hirdetés