Hirdetés
Archivum

Hollandia és Szlovákia lesznek a riválisok a 2021-es Eb-selejtezõben:

:

Hirdetés

Hétfõn megtartották Münchenben a 2021-es Európa-bajnokság selejtezõinek sorsolását. A francia-spanyol közös rendezésû kontinenstorna selejtezõjében a magyar válogatott Hollandiával és Szlovákiával került egy csoportba.

A hétfõi sorsolás alkalmával összesen kilenc csoportot alakítottak ki. Hat darab négyes és három darab hármas csoportban küzdenek a résztvevõk. A kilenc elsõ helyezett és az öt legjobb második vehet részt a két év múlva rendezendõ kontinenstornán. A négyes csoportokban a negyedikek ellen elért eredményeket nem veszik figyelembe.

A magyar válogatott elsõ kalapból várta a sorsolást és végül a H-csoportba nyert besorolást. Itt mellettünk még két gárda Szlovákia és Hollandia szerepel. Szlovákiával a 2017-es Eb-selejtezõk során szintén egy csoportban voltunk. Északi szomszédaink a 2019-es seregszemlére meglepetésre nem kvalifikálták magukat.

Hollandiának egy erõs feltörekvõ generációja van. Tavaly az U20-as Eb-n szupertehetségük Laura Westerik vezetésével bronzérmet szereztek. A hétvégén pedig éppen Székesfehérváron vendégeskedett idei U20-as csapatuk. Egy gyõzelem és egy vereség a mérleg ellenük ezeken a felkészülési meccseken.

A többi csoportot tekintve talán az “E” jelû tûnik kiemelkedõen nehéznek, ahol három tradicionális nemzet képviselõi mérik össze az erejüket. Szerbia, Törökország és Litvánia szerepel ugyanis ebben a négyesben, melyet Albánia tesz teljessé.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Izland, Szlovénia, Görögország, Bulgária
B-csoport: Izrael, Svédország, Montenegró
C-csoport: Svájc, Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Észtország
D-csoport: Románia, Olaszország, Csehország, Dánia
E-csoport: Litvánia, Szerbia, Törökország, Albánia
F-csoport: Lengyelország, Nagy-Britannia, Fehéroroszország
G-csoport: Portugália, Belgium, Ukrajna, Finnország
H-csoport: Hollandia, Magyarország, Szlovákia
I-csoport: Németország, Lettország, Horvátország, Macedónia

Hirdetés