Hirdetés
Archivum

Hollandia legyõzésével csoportmásodik és negyeddöntõs a 3×3 válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap a kora délutáni órákban lezárult a FIBA 3×3 WS lignano-i állomásának csoportköre. A magyar válogatott óriási csatában 10-8-ra legyõzte Hollandiát és ezzel a csoportja második helyén zárt. A negyeddöntõben 15 óra 40 perctõl a házigazda Olaszország lesz a rivális.

Úgy dobták fel a labdát, hogy Kanada már veretlenül megnyerte a csoportot, míg mögötte az 1-1 sikerrel rendelkezõ Hollandia és Magyarország egymás között dönthette el a második hely sorsát. A mérkõzés elején a hollandok kerültek elõnybe, de Papp révén gyorsan egyenlítettünk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 3-3-ig jellemzõen a hollandok szereztek vezetést és mi futottunk utánuk.

A mérkõzés középsõ szakasza viszont a magyar válogatottról szólt. A mieink 7-4-re léptek el. Tipikus holland meccset láthattunk, kemény szituációk, helyenként birkózás. Ezt viszont most kiválóan reagáltuk le, sõt a mieink is felvették a kesztyût. A hajrában 9-7-nél még lett labdájuk a hollandoknak. Theodoreán betörése után azonban 10-7-nél már kezünkben volt a meccs.

Hirdetés