Hirdetés
3x3

Hollandiával szemben is alulmaradt a 3×3-as válogatott



:

:

Hirdetés

A svájci Mies városában zajló FIBA 3×3 Women’s Series tornán a magyar válogatott a harmadik csoportmérkőzése alkalmával Hollandiával találkozott. A magyar lányok kiválóan kezdtek, végül azonban 20-15-ös hollandi siker született.

A magyar válogatott a mérkőzés elején gyorsan magához ragadta az irányítást. Cyesha Goree négy pontot ért el, míg Medgyessy Dóra büntetőt, Papp Dia pedig duplát értékesített. Ezekre mindössze egy holland válasz érkezett, így három perc elteltével 7-1-re vezettünk. A rövid szünet után a hollandok egy duplával kezdték meg a felzárkózást, de az utolsó négy percbe fordulva 10-7-ig összességében magabiztosan őrizte a magyar csapat az előnyét.

A hollandok végül 12-12-nél érték utol a mieinket, majd 13-12-nél a vezetést is átvették. Cyesha Goree révén még egyenlítettünk 13-13-nál. Innen azonban egy perc alatt egy 6-0-s szériát mutattak be a hollandok, amivel 19-13-ra elléptek. Az utolsó percben Medgyessy Dóra duplája törte meg a kosárcsendet. Ekkor azonban már Hollandia nem engedte ki a kezéből az irányítást és végül 20-15-ös sikert aratott.

A magyar válogatott három vereséggel negyedik helyen zárt a csoportjában és ezzel véget ért a mieink számára a torna.

Eredmény

Hollandia – Magyarország 20-15

Hollandia: Loyce Bettonvil 3, Jill Bettonvil 7, Ilse Kuijt 7, Noortje Driessen 3.
Magyarország: Papp Dia 3, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra 3, Cyesha Goree 9.

Hirdetés