Hirdetés
3x3

Hollandiával vív negyeddöntőt a 3×3-as válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint 16 óra 45 perctől Hollandiával vív egyeddöntőt a konstancai FIBA 3×3 Women’s Series versenyen a magyar válogatott.

A Kovács Kitti, Madár Kata, Révész Boróka és Tenyér Zsófia alkotta magyar válogatott 10-9-re legyőzte Oroszországot az első mérkőzésén. A második csoportmeccsen Németország volt a rivális és velük szemben 12-3-ra maradtak alul a magyar lányok. Szombaton az oroszok ellen Kovácsi Kitt négy pontot szerzett, míg Madár Kata, Révész Boróka és Tenyér Zsófia 2-2 egységig jutott. Németország ellen Révész Boróka zárt 2 ponttal, illetve Tenyér Zsófia talált be.

Hollandia Ausztriát 11-7-re, míg meglepetésre, de teljesen megérdemelten Spanyolországot 15-9-re verte. A keretüket Lisanne De Jonge, Noortje Driessen, Esther Fokke és a korábban a ZTE-nél is légióskodó Janis Ndiba alkotja. Nem az a négyes szerepel, amelyik az olimpiai selejtezőkön küzdött. Ndiba 9 ponttal jelenleg a legeredményesebbjük. Fokke 8, míg De Jonge 7 pontot ért el a két mérkőzésen. Jó szerkezetű csapat lesz a riválisunk. Erre a négyesre is jellemző a holland válogatottak mindenkori keménysége. Ez a spanyoloknak nagyon nem ízlett szombaton.

A FIBA 3×3 Women’s Series versenyeken mindig nagy lehetőség negyeddöntőt vívni, hiszen sok világranglista pontot jelent és egyben komoly nemzetközi meccstapasztalatot is ad.

Élőképes közvetítés:

Hirdetés