Hirdetés
Archivum

Honti Kata a Rivas Ecopolis együtteséhez igazolt:

:

Hirdetés

Maradt Spanyolországban Honti Kata, a következõ évadtól a Rivas Ecopolis együttesét erõsíti. A madridi klub az igazolást kedden jelentette be hivatalos honlapján.

Honti Valenciából teszi át székhelyét az Euroliga-döntõs, spanyol bajnokságban negyedik helyen végzett gárdához. A soproni klasszis a Valencia Euroliga menetelése során 16 mérkõzésen szerepelt és ezeken átlagban 13 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 2.7 pont, 1.3 lepattanó és 2.2 gólpassz került a neve mellé. Honti a Spanyol bajnokságban 15 perc 38 másodpercet kapott mérkõzésenként, itt 3.8 pont, 2.5 gólpassz és 1.4 lepattanó az átlaga.

A Rivas Ecopolis Euroliga-döntõs kerete jelentõsen átalakul. Ami a legfontosabb a madridi hívek számára, hogy az Euroliga nyolcas döntõ legértékesebb játékosa (MVP) Asjha Jones Törökországba szerzõdött, de távozott Elisa Aguilar és Amaya Valdemoro is.

A Rivas lejáró szerzõdésû játékosai közül Anna Cruz, Clara Bermejo és Vega Gimeno, illetve a vezetõedzõ Miguel Mendez is elkötelezte magát a folytatás mellett. A keret alakulását figyelve Honti Kata jóval több játékpercre számíthat, mint Valenciában.

Hirdetés