Hirdetés
Archivum

Honti Kata higgadt büntetõi kellettek az Abdullah Gül Üniversitesi sikeréhez:

:

Hirdetés

Az Abdullah Gül Üniversitesi gyõzelemmel kezdte a bajnokságot Törökországban, miután 76-73-ra legyõzték a Mersin együttesét. A hullámzó találkozó végjátékában 14 másodperccel a lefújás elõtt 74-73-nál Honti Kata két büntetõt értékesített, ezzel biztosította be a csapata a gyõzelmet.

Fotó: facebook.com/AGUSporKulubu

Fotó: facebook.com/AGUSporKulubu

Az Abdullah Gül Üniversitesi ott folytatta, ahol szerda este Prágában abbahagyta. Már a mérkõzés elején 6-8 pontos elõnyt alakítottak ki. Ugyan az elsõ negyed végére 18-14-re visszajött a Mersin, de a folytatásban is állandósult a hazai vezetés. A második negyedben a legnagyobb differencia 7 egység volt a csapatok között. A félidõben pedig 39-34 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben nõtt az Abdullah Gül Üniversitesi fölénye, 51-41-nél elérte a 10 pontot a különbség. Ez pedig a játékrész végéig meg is maradt. A záró szakasznak 59-49-rõl vágtak neki a felek. A Mersin csapatát Bria Hartley húzta, aki végül 24 pontig jutott. Az AGÜ sikere ettõl függetlenül sokáig biztosnak látszott. Az utolsó 100 másodpercbe is még 72-63-ról érkeztek a csapatok. Hartley és Kuzina tripláival 20 másodperccel a lefújás elõtt viszont 74-73-ra felzárkózott a Mersin.

Az AGÜ utolsó támadásánál a vendégek szabálytalankodni kényszerültek. Honti Katának ütöttek oda, aki 14 másodperccel a lefújás mindkét büntetõjét értékesítette. A Mersin az utolsó akciójából nem tudott eredményes lenni. Az AGÜ élt azzal, hogy még kétszer odaüthettek anélkül, hogy a Mersin büntetõt dobhatott volna. Rutinosan tördelték a játékot és így az Euroliga nyitány után a bajnokságban is egy szoros csatát nyertek.

Honti Kata 36 perc alatt 8 pontot, 3 lepattanót és 8 gólpasszt jegyzett.

Eredmény
Abdullah Gül Üniversitesi – Mersin 76-73

Hirdetés