Hirdetés
Utánpótlás

Honti Kata pályafutása kezdeti szakaszáról:

:

Hirdetés

A Soproni Darazsak Sportakadémia Honti Katával késztett egy interjút a pályafutása kezdeti szakaszáról. Arról, hogy a felnőtt csapatban való szereplést és a korosztályos együttesben zajló munkát miként sikerült összehangolni.

Nagyon fontos volt nekem mindig a saját korosztályom. Emlékszem arra is, amikor egyre kevesebbet tudtam már az edzéseikre járni, annak nem örültem. Hiányoztak a csapattársaim. Nagyon fiatalon felkerültem a felnőtt csapathoz, 15 éves sem voltam még. Fontosnak tartottam azonban, hogy a saját korosztályomban is játsszak. Úgy volt egyensúlyban, hogy az edzőim – a felnőtt és az ifjúsági csapat stábja – egyeztettek. Mindig ők döntötték el, hogy aznap milyen edzéseken veszek részt. Meg lehetett ezt oldani, hogy legyen egyensúly.

– mondta Honti Kata, aki egy napjába is betekintést engedett: “Voltak olyan napok, hogy reggel felkeltem, elmentem iskolába, majd az első óra után rohantam a felnőtt edzésre. Onnan rohantam vissza a suliba, ott voltam délután 2-ig, 3-ig. Ezt követően esetleg pihentem egy kicsit, majd mentem a felnőtt edzésre és onnan még sokszor a saját korosztályom edzésére. Este jött még a tanulás, de sokszor hatkor keltem reggel és az iskola előtt tanultam.”

Honti Kata légióskodott Spanyolországban, ahol a Valenciával Euroligát nyert, illetve Olaszországban is. Mindkét nemzetnél fontos az utánpótlás-nevelés.

Spanyolországban és Olaszországban ugyanilyen rendszerben működik az utánpótlás. Hétköznap délután edzések, hétvégén a fordulók vannak. Nem láttam nagy különbséget. Reggel a mi edzéseink előtt tartottak egyéni vagy csapatedzéseket az utánpótlásban és utána mentek iskolába a gyerekek. Esetleg ebben az egyéni képző rendszerben láttam különbséget, de évek óta erre itt az akadémián is nagy hangsúlyt fektetnek. Úgy gondolom, hogy ezt be lehet iktatni itthon is és ez Sopronban már jól működik.

– tette hozzá.

Sopronban az elkövetkező időszakban Államilag Elismert Sportakadémia keretei között képezhetik a feltörekvő generációt. Honti Kata is kiemelte, hogy ez hatalmas lehetőség.

Óriási dolog és nagyon örülök neki, hogy ilyen lehetőség van itt Sopronban. Ezzel, hogy nemzeti akadémia lett a soproni, óriási kapuk nyíltak ki. Sok lehetőség van arra, hogy minőségi munkát tudjanak végezni. Büszke vagyok a nevelőegyesületemre, hogy idáig sikerült fejlődniük és boldog vagyok, hogy ennek részese lehetek.

– jelentette ki a soproniak ikonja.

Honti Kata részt vett a Soproni Darazsak Sportakadémia digitális oktatási anyagainak elkészítésében. Nyáron Fegyverneky Zsófival tábort rendez, majd az edzői stáb tagjaként tanácsival segíti a fiatalok fejlődését.

Hirdetés