Hirdetés
Archivum

Honti Kata Valenciában folytatja pályafutását:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy Honti Kata a Ros Casares Valencia együttesében szerepel jövõre. A soproniak ikonja olyan sztárok mellett pattogtathat, mint Maya Moore vagy éppen Lauren Jackson, derült ki a spanyol együttes szerdai sajtótájékoztatóján.

A Valencia szerdán mutatta be jövõ évi keretét, ahol Honti Kata mellett számtalan új igazolásra derült fény. Nemzetközi szempontból talán a legnagyobb durranása a spanyolok sajtótájékoztatónak Maya Moore szerzõdtetésének bejelentése volt. Ezzel eldõlt, hogy az amerikai szupertehetség Spanyolországban kezdi meg európai karrierjét.

Moore mellett Lauren Jackson, a szülés után visszatérõ Ann Wauters, illetve két EuroLiga-gyõztes Silvia Domínguez és Sancho Little is csatlakozik õsztõl Natali Hejkova együtteséhez. A Valenciánál az állandóságot Laia Palau és Jana Vesela képviselik, akik továbbra is élvezik a szakmai stáb bizalmát.

Honti az MKB-Euroleasing Sopron hivatalos honlapjának nyilatkozott külföldre szerzõdésérõl: „Már korábban sem volt titok, hogy kacsingattam külföld felé, mivel szerettem volna magam kipróbálni egy másik közegben is, ahol új feladatok, lehetõségek várnak rám. A Valencia részérõl most egy olyan visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam, mely mindenben megfelelt az elképzeléseimnek. A szerzõdésem egy évre szól, nagyobb távlatokban most nem is gondolkodom. Szomorúan veszek búcsút, de meg kell tennem ezt a lépést. Természetesen ez a klub, és szülõvárosom az örök otthonom marad, és elõbb-utóbb mindenképpen visszatérek. Köszönöm mindenkinek a támogatását, szeretetét, mely Sopronban körülvett, és bízom benne, hogy visszatérésem után fogunk még közösen fényes sikereket elérni!”

Hirdetés