Hirdetés
Archivum

Honti Katáék nem hibázhatnak az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön újabb teljes fordulót rendeznek a nõi kosárlabda Euroligában. A magyar érdekeltségû csapatok közül a Famila Schio csütörtök este az Abdullah Gül Üniversitesit fogadja. A Wisla Krakow pedig szünnapos lesz.

A Schio és az Abdullah Gül Üniversitesi egyaránt 5/6-os mutatóval áll az Euroliga B-csoportjában. A két gárda az 5-6. helyet foglalja el a nyolcasban, a még továbbjutó 4. pozícióban a Bourges 6/5-ös mutatóval rendelkezik. A képlet tehát nagyon egyszerû, a gyõztes csapatnak megmaradnak az esélyei a továbbjutásra. A vesztes pedig már csak matematikai lehetõségekkel számolhat.

A két alakulat decemberi meccsén az olasz bajnok 82-75-re nyert Kayseriben. Azóta azonban mindkét keretben egy-egy nagy változás történt. A Schio-hoz érkezett Isabelle Yacoubou, míg a törököknél csatasorba állt Lindsay Whalen. Honti Katáék jó formában várhatják a találkozót, hiszen a hétvégén egy fontos rangadót nyertek hosszabbítás után Velencében. Az Abdullah Gül Üniversitesi pedig Törökországban továbbra is szépen menetel, a listavezetõ Galatasaray mögött tartják a második helyüket.

A török gárda múlt héten nagy sikert aratott az Euroligában, miután Lara Sanders (22 pont, 7 lepattanó) és Lindsay Whalen (15 pont, 4 gólpassz) kiváló egyéni teljesítményével 77-73-ra verték a Bourges-t. Nagy nevekbõl az Abdullah Gül Üniversitesi jobban áll, mint a Schio. Honti Katáék azonban az eddig látott mérkõzéseik alapján egy egységesebb csapat benyomását keltik. Remek hazai közönsége elõtt, a nagy tét tudatában a Schio-nak ez egy ideális mérkõzés lehet arra, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit.

A másik magyar érdekeltségû csapat a Wisla Krakow ezúttal szünnapos lesz. Allie Quigley és Stefan Svitek alakulata már olyan helyzetben van, hogy figyelnie kell az ellenfelek eredményeit is. A lengyelek oldaláról az lenne az ideális, ha a Kassa legyõzné az USK Prahát, a Jekatyerinburg Isztambulban, a Kurszk pedig a Lattes Montpellier otthonában tudna nyerni.

Érdemes még néhány szót ejteni a kassai együttesrõl is. A szlovák bajnoknál Krivacevic Tijana távozását nem ragozták túl. Daniel Jendrichovsky a kassai klub vezetõje a helyi beharangozókban elmondta, hogy mind a két érintett klub, mind pedig a játékos szempontjából kedvezõ megállapodás született. Tijana pótlásával kapcsolatban az a döntés Kassán, hogy bár Crystal Langhorne szerzõdése lejár az Euroliga alapszakasz végével, de megpróbálják marasztalni tavaszra.

Hirdetés