Hirdetés
Archivum

Horti Dóra a Wisla Krakow együttesében folytatja pályafutását:

:

Hirdetés

Immár hivatalossá vált, hogy Horti Dóra a Wisla Krakow együttesében folytatja pályafutását. A Sopronból érkezõ centert hétfõn délelõtt hivatalos honlapján mutatta be a krakkói sztárcsapat.

Nem ez lesz Horti Dóra elsõ lengyelországi kitérõje, a 2010/2011-es szezonra szerzõdtette a Lotos Gdynia, de akkor vállsérülés miatt nem tudott bemutatkozni tétmérkõzésen. Horti idén az Euroligában 10.1 pontot és 6.9 lepattanót, a Magyar bajnokságban 9.8 pontot és 6.6 lepattanót átlagolt.

A Wisla Krakow kerete az idei évre jelentõsen átalakul, két meghatározó emberük Nicolle Powell és a klasszis lengyel center Ewelina Kobryn távozott a csapattól, miközben az amerikai válogatottnál is számításba vett Tina Charlest megszerezték a lengyelek. A krakkói gárdával eközben meghosszabbította szerzõdését De Mondt, Pawlak, Krezel és Leciejewska, illetve érkezett a fiatal, egyes-kettes poszton bevethetõ spanyol Cristina Ouviña.

A krakkói hívek számára a legnagyobb kérdés immár az, hogy Erin Philipset sikerül-e visszacsábítani. Az ausztrál válogatott irányítója szóban már elkötelezte magát, de a szerzõdését még nem írta alá. Ha visszatér, a Wisla Krakow jó eséllyel száll harcba, hogy megismételje idei tavaszi menetelését és ismét eljusson az Euroliga nyolcas döntõjébe.

Hirdetés