Hirdetés
Archivum

Horti Dóra várakozásai a britek elleni összecsapás elõtt:

:

Hirdetés

Csütörtökön 12 óra 30 perctõl Nagy-Britanniával vív negyeddöntõt a 2019-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A találkozó elõtt a Magyar Rádió Sportvilág címû mûsorában Horti Dóra beszélt a várakozásairól.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Raksányi Krisztina után Horti Dórához is az volt az elsõ kérdés, hogy mivel teltek az elmúlt napok. „Megszokni a gyûrût, ezt az óriási csarnokot, ráadásul a parketta itt teljesen más. Egyáltalán, hogy érezzük itt mi lesz, hogyan lesz.” – mondta a ZTE centere, aki beszélt arról is, hogy a csapat közösen nézte a Nagy-Britannia – Montenegró nyolcaddöntõt. „Ilyenkor beszélünk, hogy ki mit lát. A centerek center-szögbõl, az irányítók a kicsik szemével nézik. Több szem többet lát elv érvényesül. Próbál mindenki valamit hozzátenni a meglátásaival.”

Arra a kérdésre, hogy a centerek milyen benyomást tettek, Horti Dóra így válaszolt: „Erõsek, ugranak, futnak, dobnak. Komolyra fordítva a szót, kemény meló lesz ellenük. Három egészen kiváló játékosuk van, ebbõl az egyik világszinten is annak tekinthetõ. Éppen a centerük az, aki engem foglalkoztat majd a meccsen. Csapatban kell õket megállítani. Mind az öt embernek, aki a pályán lesz ugyanúgy, kell tudni, hogy ki a dobó, ki az, akit jobban ki kell zárni. Esetleg a center csak kizár és a kisemberek segítenek be a lepattanókban. Közös munkával oldjuk meg.”

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Horti Dóra is hangsúlyozta, hogy nem szabad az olasz vagy a szlovén mérkõzéssel párhuzamokat vonni, de ezúttal is a védekezés lehet a kulcs. „Szabadabb játékot is játszanak, de közben az elõbb említett három-négy kulcsjátékosuk nagyon jól ismeri egymást. Jól tudják, melyik játékost kell megjátszani éppen. Én a Montenegró elleni meccsük mellett a spanyolok ellenit is megnéztem. A spanyolok már kõkemény védekezéssel mentek ellenük. Ott már azért nem volt nekik ez a játék annyira gördülékeny, 59 pontot dobtak. Igaz, a spanyolok sem brillíroztak támadásban, de ezt a csapatot védekezéssel lehet zavarba hozni.”

Az interjú végén saját szerepérõl Horti Dóra így beszélt: „Én ugyanúgy jövök majd a padról, ahogy eddig tettem. Nagyon bízom benne, hogy ennek a centerlánynak meg tudom nehezíteni az életét és olyan teljesítményt tudok nyújtani, amivel hozzájárulok a gyõzelemhez.”

Hirdetés