Hirdetés
Archivum

Horti Dóráék hosszabbítása és a Fener szurkolók balhéja Törökországban:

:

Hirdetés

A hétvégén a 13. fordulót rendezték Törökországban. Magyar szempontból a legfontosabb, hogy Horti Dóráék egy fordulatos meccsen hosszabbítás után vereséget szenvedtek a közvetlen riválisuknak számító Adana Aski-tól. A török közvéleményt pedig a Fenerbahce szurkolóinak újabb balhéja tartotta izgalomban.

Horti Dóráék hatalmas csatában 82-79-re maradtak alul az Adana Askival szemben. Érdekes mérkõzés volt, mivel három negyeden át az adanai csapat tartotta kézben az irányítást. A záró szakasznak 64-51-es elõnyrõl vágtak neki. Horti Dóráék azonban nem adták fel és szorossá tették a végjátékot. A rendes játékidõ vége elõtt 5 másodperccel a Mersin sztárja Michelle Snow hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadásban azonban ismét az Adana került fölénybe. Horti Dóra 11 pontot és 5 lepattanót jegyzett.

Ami a többi eredményt illeti, a forduló rangadóján a Galatasaray 79-64-re gyõzte le az Abdullah Gül Üniversitesi-t. Emellett hozta a kötelezõt a Fenerbahce és az İstanbul Üniversitesi.

A Fenerbahce 77-68-as gyõzelmet aratott az Edirne otthonában, de ez a mérkõzés sajnos nem errõl lesz emlékezetes, hanem a lelátón történtekrõl. Már a feldobás elõtt a Fener szurkolói összecsaptak a hazai drukkerekkel és a biztonsági szolgálat munkatársaival is. A mérkõzés utolsó 3 percébe érkezve pedig a csarnokban a rendõrökkel is összeverekedtek. Ekkor a rendõrség könnygázt vetett be a zárt térben, így félbe kellett szakítani a mérkõzést. Nagyjából 45 percbe telt, amíg fel tudták frissíteni annyira a levegõt, hogy be lehessen fejezni a találkozót.

Eredmények

GALATASARAY ODEABANK – ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 79-64
EDİRNE BLD. EDİRNESPOR – FENERBAHÇE 68-77
BOTAª – SAMSUN CANİK BELEDİYE 90-83
MERSİN BªB. – ADANA ASKİ 79-82
İSTANBUL ÜNİV. BGD – OSMANİYE GENÇLİK 91-59
HATAY BªB. – OGM ORMAN GENÇLİK 89-82
ORDUSPOR S.FAALİYETLER A.ª. – BEªİKTAS 72-67 

Tabella

Hirdetés