Hirdetés
Archivum

Horvát centerrel pótolja brazil klasszisát a Salamanca:

:

Hirdetés

Erika de Souza WNBA és válogatottbeli kötelezettségek miatt csak november elején csatlakozik a Salamancához, így az Euroliga címvédõje az átmeneti idõszakra leigazolta Sonja Kiretát.

A tapasztalt horvát center egy hónapra szóló szerzõdést írt alá, amely tartalmaz egy opciót az egész évadra. Erika de Souza jelenleg az Amerika-bajnokságon szerepel, ahol a válogatottjával igyekszik kivívni az olimpiai részvétel jogát. Emellett a brazil centernek – amennyiben az Atlanta Dream a fõcsoportdöntõben legyõzi az Indiana Fevert – még a WNBA fináléjában is jelenése lehet, majd október 17. és 27. között a Pánamerikai Játékokon vesz részt.

Kireta már hétfõn este megérkezett Salamancába, ahol kedden orvosi vizsgálat vár rá és ha mindent rendben találnak, akkor be is mutatják a sajtónak. A horvát center az elõzõ évadban a Nantes együttesét erõsítette.

A Salamanca felkészülése összességében zökkenõmentesen halad. A spanyol bajnok a hétvégén a Rivas Ecopolis gárdájával játszott felkészülési mérkõzést, melyen 57-53 arányú vereséget szenvedtek.

Hirdetés