Hirdetés
Magyarország

Horváth Bernadett és Lelik Réka a válogatottról és a Csatáról:

:

Hirdetés

A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Horváth Bernadett és Lelik Réka vendégeskedtek. A beszélgetés középpontjában a hétfőn kezdődő válogatott összetartás állt.

Fiatalítás a nemzeti csapatban

A válogatottnál a fiatalok kerülhetnek előtérbe, így lehetett arra számítani, hogy ismét többen, köztük Lelik Réka, lehetőséget kapnak a Csatából. “Már az elmúlt években próbálkoztak a fiatalítással. Nem azt mondom, hogy egyértelmű volt a kerettagság, de látszik ez a fokozatosság és egyre több fiatalt hívnak be a válogatottba.” – tette hozzá az elmúlt évadban 14.6 pontot átlagoló 21 éves játékos.

Lelik Rékát arról is kérdezték, hogy mikor várható a válogatottnál is hasonló eredményességi áttörés a részéről, mint a bajnokságban. “Ez akkor fog kialakulni, amikor meglesz a bizalom. Norbinál nagyon fontos, hogy meglegyen a bizalom, bízzon a játékosaiban. Van egy pont, amit ha átlép a játékos, akkor megkapja. Én ezt még nem nyertem el teljesen. Támaszkodik a rutinosabb játékosokra a stáb, én sem feltétlenül bíznék egy fiatalabb játékosban, akinek még nincsen tapasztalata.” – mondta.

Horváth Bernadett az elmúlt időszakban már tagja volt a szűkített versenyző válogatott keretnek. “Azt nem lehet mondani, hogy mindenkinek konkrét helye van. Mindenkinek meg kell küzdenie, azért, hogy a csapatban lehessen. Reméltem természetesen, hogy idén a nyári programban is benne tudunk lenni a csapatban.” – mondta a Csata irányítója, akit szintén kérdeztek a fiatalítási folyamatról.

“Nehéz ezt megfogalmazni, mert inkább edző függő. Ki mennyire szereti a rutinosabbakat és ki az, aki a csapatánál a rendszeres frissülés híve. Én örülök, hogy hamar sikerült bekerülnöm a válogatottba olyan szinten, hogy mindig a csapat közelében tudtam lenni. Remélem, hogy most már lassan, ha még nem is meghatározó játékosként, de kaphatok olyan perceket, amikor meg tudom mutatni, hogy helyem van a csapatban.”

Gereben Lívia visszatérése

A válogatott keretének tagja Gereben Lívia is, akinek a visszatérését Horváth Bernadett és Lelik Réka is üdvözölte.

“Örülünk, hogy azt látjuk: napról napra egyre jobban van és szárnyal. Remélem, hogy vissza fogja tudni nyerni azt a formát, ahol abba kellett, hogy hagyja. Szerintem mindenki ebben bízik és sok ember segíti, hogy elérje azt, ahol lenni szeretne.” – mondta Horváth Bernadett, akihez csapattársa is csatlakozott:

“Számomra ez egy hihetetlen csoda. Én nála erősebb embert nem ismerek. Azt gondolom, hogy igazi példakép. Amit csinált az elmúlt pár hónapban, az nagyon felemelő. Látszik, hogy boldog, erős.”

Várakozások

A Csatánál az elmúlt két hétben csapatedzések zajlottak, míg a válogatott négyhetes edzőtáborba vonul.

Az elmúlt két hét volt az, hogy heti három csapatedzésen vehettünk részt. Többnyire feljövő fiatalokkal, akik szép munkát végeztek és azt látni bennük, hogy meg tudják mutatni, van helyük a csapatban. A válogatottnál töltött egy hónaptól pedig azt remélem, hogy még jobban összeszokunk és felkészülünk a novemberi Eb-selejtezőkre. Sok pozitívumot és előrehaladást várok az elkövetkezendő egy hónaptól.

– mondta a várakozásairól Horváth Bernadett.

Lelik Réka többek között azon egyéni edzéseken keresztül is, melyről lapunkban adott interjújában részletesen mesélt, tudott formában maradni. “Szerencsés helyzetben vagyok, ezt állíthatom. Amennyit tudtam, edzettem, de azért mértékkel. Mégis nyár van, ilyenkor annyira nem szabad leterhelni a szervezetet. Ez a legjobb időszak arra, hogy fejlődjön az ember. A karatén eléggé megnehezítette a helyzetünket, de amikor tudtunk, akkor mentünk.” – idézte fel az elmúlt időszakot.

A válogatott az Eb-selejtezők alkalmával kikapott Hollandiában, de legyőzte Szlovákiát. Amennyiben meg tudják rendezni a hátralévő mérkőzéseket, reális esély mutatkozik a kvalifikációra.

“Szerintem abszolút van esélyünk.” – mondta Lelik Réka. “Annak a vereségnek sem kellett volna becsúsznia, de kisebb hibák mindig előfordulnak. Mindenki hátrányos helyzetből indul ősszel, mert senki nem tudott úgy igazán gyakorolni.  Ha jól vettem észre nekünk van a leghosszabb válogatott programunk, talán mi tudunk a legtöbbet előre lépni ez alatt a négy hét alatt.”

A következő szezon céljai

Az NKE-FCSM Csata a versenyrendszerek leállításakor a negyedik helyen állt. A nemzetközi kupaszereplésre azonban nem kapta meg a csapat a lehetőséget. A szövetség az elmúlt három év eredményeinek összesítése alapján határozott.

“Nagyon sajnáltuk, mert többet éreztünk. Volt a kupa előtti időszakban egy csúnya vereségünk, de a kupán sikerült felfele indulnunk. Benne volt a pakliban akár a harmadik hely egy éremmel. Sokat dolgoztunk ebben az évadban. A jövő évi szezon kapcsán, ugyan mindenkit érintett ez a koronavírus helyzet, de bizakodóak vagyunk. Az egytől hatig lévő státuszt most is megcélozhatjuk. Sokat még mi sem tudunk, de alakul a csapat.” – mondta Horváth Bernadett, akihez Lelik Réka is csatlakozott.

Kicsit még bizonytalan a jövő év. Szeretnénk mindent megtenni, hogy benne legyünk az első hatban. Számunkra igazságtalan volt a döntés, hogy nem indulhatunk nemzetközi kupában. Én azt gondolom, hogy minden okkal történik. Lehet, hogy nekünk ez így lesz a legjobb a jövő évben. Lehet, hogy még nem álltunk erre készen. Én ezt így próbáltam elfogadni.

Hirdetés