Hirdetés
Magyarország

Horváth Betti: Szerencsés vagyok, hogy csapatkapitánya lehettem a Csatának:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

Hirdetés

A hétvégén vált hivatalossá, hogy Horváth Bernadett elhagyja a Ludovika-Csatát. A kiváló irányítóval a klub honlapja készített egy remek interjút, melyben visszatekintettek az elmúlt évek közös munkájára.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet: Jövőre nem láthatjuk Csata-mezben azt a Horváth Bernadettet, aki az évek során a szemünk láttára vált kiváló, válogatott szintű irányítóvá klubunknál. Ikonunk most látta elérkezettnek az időt a váltásra, nehezen betölthető űrt hagyva maga után. Bettivel beszélgettünk a távozása kapcsán.” – olvasható a bevezetőben.

Magától értetődik az első kérdés: miért?

Úgy éreztem, hogy itt volt az idő új impulzusokat szerezni, és szerettem volna a nemzetközi mezőnyben is játszani, amire a Csatánál most nem lesz lehetőségem. Szeretném bebizonyítani, hogy egy új közegben is megállom a helyemet.

Mit gondolsz, mit adott neked a Csatánál töltött öt év?

Nagyon sokat. Elképzelhetetlenül sokat. Itt lettem érett nő, játékos, csapatkapitány, és mondhatjuk, hogy válogatott játékos is. Megtanultam, hogy milyen csapatkapitányként évről évre célokat kitűzni, összefogni a csapatot, átkelni a nehézségeken és átélni a sikereket, kudarcokat egyaránt.

Mit kaptál a csapatkapitányi poszttól?

Megtanított, hogy milyen kapocsnak lenni a stáb és a játékosok között, emellett hatalmas megtiszteltetésnek, felelősségnek és motivációnak is éltem meg. Összességében szerencsésnek tartom magam, hogy mennyi nagyszerű játékos és stábtag mellett lehettem csapatkapitány a Csatában.

Van kedvenc szezonod?

Igen, egyértelműen a második. (a 2019/2020-as – a szerk.) Egyszerűen imádtam. A csapat, a stáb, mindenki rengeteget dolgozott, és nagyszerű eredményeket értünk el. Sajnáltam, hogy a koronavírus miatt nem tudtuk befejezni a bajnokságot.

Ebből az évadból való a legkedvesebb Csatás emléked is?

Természetesen (mosolyog). Amikor itthon, a Ludovika Arénában sok néző előtt és kiváló hangulatban legyőztük a Szekszárdot, aztán a DVTK-t is. Bár az előbbin én csak egy félidőt tudtam játszani, mert az előző fordulóban agyrázkódást szenvedtem. De nagy dolgot vittünk véghez mindkét mérkőzésen. Plusz megemlíteném a tavalyelőtti Európa Kupa-selejtezőt is, ahol brutálisan jó atmoszférában győztük le a svéd ellenfelünket.

Mit gondolsz, milyen érzés lesz, ha esetleg ellenfélként térsz vissza a VIII. kerületbe?

Először biztosan nagyon szokatlan lesz, mivel a második otthonomnak gondolom a klubot, a szurkolókkal és az utánpótlás egyesülettel együtt. De mindig jó szívvel fogok visszajönni a Csatához.

Horváth Bernadett 2018 és 2023 között összesen 144 tétmérkőzésen viselte a Ludovika Csata mezét, ebből 115 alkalommal csapatkapitányként. Ezzel természetesen csúcstartó az A-csoportos csapatban. Ezeken 1426 pontot szerzett és – gólpassz specialistaként – 692 alkalommal hozta helyzetbe társait. A tavalyi szezonban Betti volt az alapszakasz legjobb gólpasszadója.

Hirdetés