Hirdetés
Utánpótlás

Horváth Boglárka: fókuszban a sport:

:

Hirdetés

A kosárlabdázás miatt igazolt Dombóvárról Pécsre, jelenleg sportosztályba jár, és ha végez, testnevelés szakra szeretne járni. A PVSK hivatalos honlapja jó tanuló, jó sportoló sorozatában Horváth Boglárkával, leány junior kosárlabdacsapat bedobójával készült beszélgetés.

Horváth Boglárka a PTE Babits Mihály Gimnázium tízedikes tanulója. Sportosztályba jár, az év végi bizonyítványába csak jó és jeles érdemjegyek kerültek, tanulmányi átlaga 4,5 lett. Az egyik edzése előtt készült interjú az elhivatott sportolóval.

Központi szerepet tölt be az életemben a sport: Dombóvárról a kosárlabda miatt igazoltam a PVSK-hoz, és ez azzal is járt, hogy a középiskolát már Pécsen kezdtem el, naná, hogy sportosztályban, a Babits gimnáziumban. A családom még mindig Dombváron él, én kollégiumban lakom, és csak hétvégéken járok haza. Akkor amit lehet, előre megtanulok a hétre, hogy hétközben már ne kelljen annyit a könyveket bújnom. Mondjuk, amikor hétvégén is van meccsünk, akkor egy napba kell besűríteni mindent, de általában sikerülni szokott. Sok mindent a kosárlabdázásnak rendeltem alá, de azért úgy gondolom, fontos, hogy legyen olyan végzettségem, ami kiszámítható. Persze, ebben is a sport körül gondolkodom, a célom az, hogy testnevelő tanár legyek, szeretnék a pécsi egyetemen ebben az irányban tanulni majd. Ha szakpárt is kellene választanom, az már nem azért nem lenne ennyire egyértelmű, de a földrajzot is nagyon kedvelem, úgyhogy azért nem esnék kétségbe.

– nyilatkozta a PVSK hivatalos honlapján Horváth Boglárka.

Fotó: Rónási Márton / PVSK.hu

Hirdetés