Hirdetés
USA

Horváth Fruzsina és Varga Eszter az Egyesült Államokban folytatja:

:

Hirdetés

A St. Francis Brooklyn bemutatta azokat a tehetségeket, akik a 2020/2021-es szezonban csatlakoznak az intézmény női kosaras szakmai programjához. Horváth Fruzsina és Varga Eszter is itt folytatja pályafutását.

Az intézmény hivatalos közleménye összesen négy fiatalt mutatott be. A két magyar játékos mellett a szenegáli Astou Fall és a spanyol Carmen Segura érkezik még a kötelékükbe. Röviden a pályafutásukat is ismertetik a tengerentúli közönségnek.

A St. Francis Brooklyn College a Divízió I-ben a Northeast Konferenciában szerepel. A teljes szezont nézve 8 győzelem és 21 vereség volt a mérlegük az elmúlt évadban. A konferenciájukban 4 győzelemmel és 14 vereséggel zártak.

Horváth Fruzsina kapcsán kiemelik, hogy a thaiföldi U19-es Világbajnokság figyeltek fel rá. Azon a tornán 8.9 perc alatt 3.8 pontot és 3.4 lepattanót átlagolt a Csata játékosa, aki az U18-as Európa-bajnokságon bemutatott döntés menetelés során négy meccsen 9.8 perc alatt 3.3 pontot és 2.8 lepattanót jegyzett. Horváth Fruzsina az élvonalban is bemutatkozott, két mérkőzésen szerepelt az NKE-FCSM Csata színeiben.

A kaposvári Varga Eszter kapcsán kiemelik a 3×3-as válogatottban elért sikereit. Kiemelve azt is, hogy a szolnoki U18-as Eb-selejtező MVP-jének választották. A PEAC-Pécs színeiben Varga Eszter 11 mérkőzésen az élvonalban is pályára lépett. Ezeken 2.8 perc alatt 0.2 pont, 0.1 lepattanó és 0.4 VAL átlagot teljesített.

Hirdetés